STRUČNJAK ZA KOŽU OTKRIVA: Nakon umivanja nemojte brisati lice peškirima

Na internet sajtu Beauticate, koji je specijalizovan za negu lepote, pojavio se jedan članak u kome stručnjak za lepotu otkriva da bi trebalo da prestanemo da brišemo peškirom lice nakon pranja. Razlog je hidratacija.

- Da li znate da zadržavanjem vlage na koži možete da povećate efikasnost svakog proizvoda koji koristite nakon čišćenja lica? - piše autor članka, a potom dodaje:

- Čak gore od toga, razmislite o svim potencijalnim bakterijama koje se nalaze na vašem peškiru, a koje mogu da izazovu pojavu manjih upala i bubuljica.

U nastavku teksta navodi se da se podrazumeva da je vaš peškir čist, ali "nema poentu koristiti ga ako delite kupatilo sa vašim partnerom ili prijateljem".

Australijski stručnjak za lepotu Džokelin Petroni je zaključila da koža ostaje vlažna kratko vreme nakon pranja, te da bi odmah nakon upijanja vode trebalo da nanesete svoj omiljeni proizvod na lice.

- Sastojci za negu kože će se upiti u kožu i bolje obaviti posao ako je vaša koža vlažna. Tada će se svaki preparat bolje upiti i primetiće vidljive rezultate na koži - istakla je Petroni za "Female".

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još