SAVRŠENE U SVAKOM TRENUTKU: Šest koraka koji će sprečiti da se šminka topi na visokim temperaturama

Međutim, ako za vas napuštanje kuće bez šminke ne dolazi u obzir, primenite nekoliko sledećih trikova kako bi vaša šminka izgledala savršeno i na visokim temperaturama.

1. Obavezno hidrirajte kožu

Ako ste mislili da će preskakanje kreme za lice smanjiti mogućnost mašćenja i znojenja lica – prevarili ste se. Ako vaša koža nije dovoljno hidrirana, lučiće sebum kako bi se zaštitila i biće znatno masnija nego nakon nanesene kreme. Ako imate prirodno masnu kožu, koristite kreme na bazi vode.

2. Ne zaboravite prajmer

Baza za šminku je ključ njene postojanosti. U letnjim se mesecima odlučite za matirajući prajmer koji će suziti vaše pore i stvoriti zaštitnu branu kako znoj ne bi probijao na površinu.

3. Nepoželjan sjaj uklonite papirićima namenjenim za to

Nikako nemojte znoj i neželjeni sjaj izlučen tokom dana nadograđivati matirajućim kompaktnim puderom. Tako ćete samo naneti bakterije na lice koje će za posledicu imati bubuljice i zapušene pore. Umesto pudera, koristite blotting papiriće koji će pokupiti sav neželjeni sjaj, a vaša šminka će ostati netaknuta.

4. Izbegavajte kremastu šminku

Koliko god voleli kremasta rumenila i bronzere, u letnjim ih mesecima zamenite s proizvodima u prahu. Tako će vaša šminka biti dugotrajnija i izgledaće mnogo lepše.

5. Koristite vodootpornu šminku

Odlučite se barem za vodootpornu maskaru kako ne biste svakih nekoliko minuta morali da proveravate imate li ružne crne mrljice na kapcima i podočnjacima.

6. Nikako ne zaboravite fiksator

Fiksator je tačka koja će stopiti sve proizvode koje ste prethodno naneli kako biste izgledali što prirodnije, a vi ćete biti bezbrižni jer će vaš make-up na licu ostati celog dana.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.