PREPORUKA NEDELJE: Maja Šipovac - izložba, knjiga, film, grad, restoran

Mladu beogradsku glumicu Maju Šipovac publika je zapazila u brojnim televizijskim ostvarenjima, među kojima su: „Zvezdara“, „Sinđelići“, „Senke nad Balkanom“, „Ubice moga oca“, „Santa Maria della Salute“ i „Komšije“.

Dvadesetsedmogodišnja brineta rođena u Sarajevu umnogome se razlikuje od svojih vršnjaka, te posebnu pažnju posvećuje kulturi i umetnosti, bez kojih ne bi mogla da zamisli svakodnevicu.

Za čitaoce našeg portala izbarala je nekoliko preporuka kako da provedu prvu nedelju jula. Šarmantna Maja otkriva uz koji film i knjigu se najradije opušta, koju izložbu ovog leta ne smete da propustite, u kojem beogradskom restoranu voli da provodi vreme, te svima preporučuje odlazak u Moskvu.

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

IZLOŽBA

- Preporučila bih fantastičnu izložbu u Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ na Kalemegdanu „Fantastični Šangaj“, promocija Šangaja u Srbiji. Beograd i Šangaj, iako su puno udaljeni, shvatićete da imaju mnogo sličnosti, spajanje kultura, prihvatanje običaja i saznanje o tim običajima, ljudima, načinu života vode ka napretku i Rzvoju svakom smislu. U umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“, često se održavaju vrlo zanimljive izložbe i manifestacije koje je korisno posetiti.

www.beogradskatvrdjava.co.rs

Foto: Promo

KNJIGA

- Kad sam čula da će mi se mnoga razmišljanja značajno menjati, nisam odmah verovala, ali kad sam pročitala knjigu, shvatila sam mnogo toga. Vraćanje u prošlost nas koči i sputava, a razmišljanje o budućnosti i planiranje stavlja pred nas razne nove zadatke i ciljeve. Onaj ko nauči i otkrije lepotu uživanja u sadašnjem trenutku zaista je srećan čovek. Tako da je knjiga Ekarta Tola „Moć sadašnjeg trenutka“ jedna od dražih i preporučujem, svakako, ako neko nije pročitao da svakako pročita i knjigu od Ive Andrića „Gospođica“ kao i „Tvrđava“ Meše Selimovića.

www.delfi.rs

Foto: Promo

FILM

- „Biser Bojane“ u režiji reditelja Milana Karadžića, film koji ću uvek rado svima preporučiti da pogledaju. Zanimljiva tema, prelep pejzaž (plaža Ade Bojane) ostavlja jedan posebno dobar efekat i utisak. Radnja filma nije razvučena, svaka scena je upečatljiva i drži pažnju gledaocu.

www.imdb.com

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

GRAD

- Moskva je jedan od meni najlepših gradova. Fascinirana sam bila dok sam šetala Crvenim trgom i posmatrala prekrasne građevine. Posetila sam hram Vasilija Blaženog, čuveni univerzitet Lomonosov, Boljšoj teatar, prvi put sam na platnu kao uživo gledala Borodinsku bitku i imala osećaj kao da se u tom trenutku dešava, sa svim zvučnim efektima. Što se tiče njihove kuhinje, probala sam čuvena jela hačapuri, šašlik kao i njihove palačinke. Naravno, kupila sam prelepe autentične ruske babuške. Ima puno toga što još treba da obiđem i vidim, pa sam za sledeći put planirala da posetim Sankt Peterburg.

www.mos.ru

Foto: Promo

RESTORAN

- Jako volim domaći kuhinju. Rado posećujem restoran „Careva ćuprija“ na Senjaku, vrlo ljubazno osoblje, hrana je vrlo ukusna i ambijent lep i prijatan. Takođe i restoran „Lavina“ na Novom Beogradu je jedno divno mesto koje volim, jer to su restorani sa dugogodišnjom tradicijom. I preporučila bih svima koji vole kvalitetnu hranu i dobru uslugu.

www.carevacuprija.rs

Autor: Tatjana Mišović
Foto: Color Media Communicationc/Color Press Group

Pogledajte još