LAV NAGRADIO „MAJSTORE PIVA I PENE“: Održano još jedno nacionalno takmičenje u točenju i serviranju piva u organizaciji kompanije Carlsberg Srbija

Pobedu na ovogodišnjem nacionalnom takmičenju odneo je Srećko Stefanović iz bara Vertigo u Novom Sadu, koji je osvojio put na jedan od najvećih festivala piva na svetu - Oktobarfest!

Nakon višemesečne obuke na Draft Beer akademiji kompanije Carlsberg Srbija, u koju je bilo uključeno više od 150 ugostiteljskih objekata širom Srbije, na finalu takmičenja „Majstori piva i pene“ održanom u Beogradu, 14 finalista koji su prethodno pobedili na regionalnim takmičenjima u Šapcu, Nišu, Kragujevcu, Smederevu, Novom Sadu i Beogradu takmičilo se u četiri kategorije: priprema čaše, točenje piva, sečenje pene i posluženje i prezentacija piva.

- Znajući da samo pravilnim točenjem piva ono može iskazati sve svoje kvalitete i prefinjen ukus, pokrenuli smo Draft Beer akademiju koja sprovodi obuku za pravilno točenje i serviranje piva. Naš cilj je da ugostitelje širom Srbije edukujemo kako da, na najbolji način, iskoriste i prenesu znanje naših Draft Beer ambasadora i svojom izvrsnošću omoguće maksimalan užitak u svakoj čaši piva potrošačima širom zemlje. Kao prirodan sled došlo je i takmičenje „Majstori piva i pene“ tokom kog, promovišući rituale i kulturu piva za pravilno točenje i serviranje, prenosimo ekspertsko znanje na barmene ugostiteljskih objekata i motivišemo ih da budu profesionalci svoje oblasti - izjavio je Darko Solomun, akaunt supervizor za točeno pivo kompanije Carlsberg Srbija.

Žiri velikog finala u Beogradu činili su stručni i nezavisni ocenjivači: Slavko Umićević, tehnolog pivarstva i stručni saradnik na Draught Beer Academy; Novak Nenezić, profesionalni barmen, barista, ugostitelj i stručni saradnik Beer Ambassador treninga Igor Petković, supervizor Coolbeer-a, dok su atmosferu šarmantnim vođenjem podizali glumci Marijana Mićić i Predrag Kotur.

Kompanija Carlsberg Srbija se, već nekoliko godina, bavi edukacijom barmena, dok je takmičenje „Majstori piva i pene“ održano drugu godinu za redom.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još