Terra Plants

Možda i nije bilo lepo vreme (hladno, vlažno, kišica...), ali to nije opravdanje za one koji nisu došli da vide kako umetnici razmišljaju o zaštiti i očuvanju životne sredine, kao o ne samo uvek interesantnoj već i sve važnijoj i prisutnijoj temi kada se razmišlja o budućnosti na planeti zemlji.

Uključujući se u obeležavanje svetskog dana zaštite životne sredine 5. jun. Sekcija za umetnost i dizajn keramike i stakla ULUPUDUS-a i Galerija Singidunum priredili su, sada već jubilarni deseti put, izložbu: Planeta zemlja.

Tema ovogodišnje izložbe je Terra Plants, i nosi podnaslov "Unikatna dekorativna posuda" (keramičke posude i druge keramičke forme koje su namenjene ili mogu biti za držanje, sađenje, gajenje i prezentaciju biljaka).

U želji da se da makar mali doprinos očuvanju planete zemlje izložba je krenula od ideje predočavanje važnosti biljnih resursa u prirodi, ali i u našem najbližem svakodnevnom okruženju.

Izlagačima koji su zastupljeni na izložbi je data potpuna sloboda da se koriste ne samo keramikom, već i drugim materijalima, koji su po svojoj prirodi i osobinama dobro došli kad je osnovna tema u pitanju.

Izložbu su otvorili kustos izložbe Maja Škaljac Stanošević i Goran Trivan, sekretar za zaštitu životne sredine grada Beograda, pod čijim pokroviteljstvom je i organizovana izložba. 

Izložba je za svaku preporuku i pohvalu, i čestitke svima koji su učestvovali u realizaciji iste, a posebno umetnicima koji uz svest o važnosti ove teme imaju i želju i potrebu da nam prenesu i svoja najiskrenija osećanja empatije za ovu našu jednu jedinu lepu planetu zemlju.

Dragan KLjajić

Pogledajte još