Hotel Regent Porto Montenegro obeležava svoju četvrtu godišnjicu

Na ovim povodom održanoj konferenciji za novinare Regent je zajedno sa partnerima najavio niz izuzetnih događaja planiranih za avgust. Na konferenciji su govorili Vojislav Kaluđerović, ispred Centra za kulturu Tivat, Nina Kokeza ispred tima “Operosa” i Elena Ljiljanić, PR & marketing menadžer hotela Regent Porto Montenegro,

“U želji da ovaj rođendan bude za pamćenje i lepo sećanje svim gostima i posetiocima hotela, priredili smo različite a kvalitetne kulturne i zabavne sadržaje u avgustu”, kazala je Ljiljanić navodeći o kojim se događajima radi:
- Predstava “Pogledi” – 21:00 čas 4. avgusta, banket sala “Teodo” hotela Regent;
- Koncert gitarskog dua Bulatović & Nikčević, 20:00 – 23:00 časa 11. avgusta u Italian Garden-u hotela Regent;
- Opera u izvedbi Operosa, 20:00 časova 20. avgusta u Italian Garden-u hotela Regent;
- Pretpremijera elektro opere u izvedbi Operose, 20:00 časova 21. avgusta u Italian Garden-u hotela Regent;
- Već tradicionalna svečana večera “u noći punog mjeseca” 26. avgusta u 20:00 časova

Ispred Centra za kulturu Tivat medijima se obratio Vojislav Kaluđerović, najavljujući predstavu “Pogledi”:

“Zadovoljstvo mi je da u hotelu Regent nastavljamo igranje pozorišnih predstava te da u sklopu festivala Purgatorije, pozorišnu predstavu “Pogledi” igramo u sali Teodo u subotu 4. avgusta sa početkom u 21 sat. Predstava je rađena po adaptaciji drame "Preljubnice" Gorana Milenkovića, režiju je radila Maja Maletković, a u predstavi igraju Katarina Radivojević, Nina Seničar i Marija Vicković. Naslovnu numeru predstave „Do you know my name“ izvodi Marija Vicković, koja potpisuje i muziku i tekst. Tema kojom se predstava bavi ne bi trebalo da je kontravorzna, ali sama činjenica da se tako tretira je dovoljna da ukaže da, po pitanju ljudskih prava, ona jeste tabu tema našeg i globalnog društva. Ovo nam dalje daje uvid u opšte stanje svesti u zemlji i u svetu zbog čega je bitno pokrenuti dijalog o modusima maltretmana.”

Kaluđerović je naglasio da kupovinom karata za predstave u okviru festival Purgatorije ostvaruje se pravo na 30 odsto popusta na prvo piće u Library baru.
“Koncert renomiranog gitarskog dua koji čine Darko Nikčević i Srđan Bulatović biće održan u Italian Garden-u 11. avgusta u 20 časova. Repertoar izvođenja obuhvatiće autorsku muziku sa njihovih albuma izdatih za RTV CG, PGP RTS i Naxos Records, koju su izvodili 2 puta u Karnegi holu u Njujorku. Ulaz na ovaj koncert je slobodan.” Nadovezala se Ljiljanić.

“Čast nam je što sa hotelom Regent Porto Montenegro sarađujemo od samog otvaranja. Cenimo podršku koju je Regent iskazao prve godine Operose u Crnoj Gori i zadovoljstvo nam je što smo ove godine saradnju razvili tako da od ukupno sedam koncerata u Crnoj Gori dva održimo u hotelu Regent. Zadovoljstvo nam je da pozovemo sve domaće, goste i posetioce da 20. avgusta posete Regent i uživaju u repertoaru klasičnih arija u Italian Gardenu hotela Regent od 20 časova”, kazala je Nina Kokeza, PR Operosa Montenegro Opera Festivala. Ona je podsetila da sopranski repertoar Nevene Josić neće nikoga ostaviti ravnodušnim: “Njen repertoar pokriva stilske periode od Baroka do muzike savremenih autora, te ubraja čuvene arije Baha, Mocarta, Pučinija, Dvoržaka, kao i solo pesme Rahmanjinova, Štrausa i Milojevića. Nevena je suptilan izvođač koji repertoar donosi sa interpretativnim kvalitetima soliste sa velikih operskih scena. Josić će svoj repertoar izvesti uz klavirsku pratnju Tee Đorđević.”

Kokeza je prisutne informisala i o Elektro operi koja je na rasporedu sledećeg dana: “Electro opera kroz miks elektronske muzike i opere, privlači mladu publiku i buduće ljubitelje opere. Izuzetan ambijent Italian Gardena će biti odlična pozornica za prvu elektro operu u Crnoj Gori: DJ & producent Danijel Čehranov, mezzosopran Iva Lazović i gudački kvartet Operosa strings predstaviće publici izuzetan audio vizuelni doživljaj kroz miks elektronske muzike sa nekim od najpoznatijih operskih klasika renomiranih kompozitora kao što su Rossini, Donizetti, Bizet, Saint-Saens, Ponchielli, Massenet.”

Elena Ljiljanić je naglasila da se mesec avgust završava gastronomskim spektaklom “Večera u noći punog mjeseca” koji obuhvata kvalitetnu muzičku podlogu i performanse poput plesa na svili, plesača vatrom i sa hulahopom. Ovaj ekskluzivni događaj je zakazan za 26. avgust. U nastavku izlaganja, Ljiljanić je rezimirala dosadašnje rezultate rada.

Tokom četiri godine svog rada i postojanja hotel Regent je stekao 25 međunarodnih priznanja. Samo ove godine Regent se našao na listama najrenomiranijih medijskih izdanja poput brides.com, koji ga je uvrstio na listu najboljih destinacija za medeni mesec; Travel + Leisure i US News & World Report koji je hotel Regent odnosno njegove bazene svrstao na listu sa najlepšim pogledom odnosno na listu 30 najlepših infinity bazena na svetu.

“Sva ova priznanja potvrda su uspešnosti marketinških strategija hotela i lanca Regent Hotels & Resorts. Rezultate prodaje i pozicioniranja registrujemo i kroz rekordnu sezonu koja je počela u aprilu mesecu, te ukoliko uporedimo rezultate ovogodišnje letnje sezone sa proteklom, možemo reći da imamo 5.600 noćenja više ove nego prošle sezone.”, navela je Ljiljanić. Ona je dodala, kako pored navedenih rezultata i brojnih članaka u međunarodnim medijima, 2018. godina predstavlja neku vrstu pozitivne prekretnice, budući da je lanac Regent preuzet od strane IHG grupacije. Takođe, potvrđeno je održavanje eminentnog “Private Luxury Forum-a” sledeće godine u Tivtu.

Autor: Na dlanu
Foto: Promo

Pogledajte još