SIPALI SU NAM KISELINU U OČI: Darko Lazić nakon pucnjave rešio da angažuje obezbeđenje

Iako je odmah nakon incidenta smatrao da mu dodatno obezbeđenje nije potrebno, porodica i kolege ubedili su ga bude oprezan.

- Darko smatra da je napadnut na podmukao način jer im je u lice sipana kiselina da bi nakon toga napadači mogli da ih šutiraju i udaraju kada ih onesposobe. On je uveren da bi se on i menadžer odbranili nekako da im vid nije bio uništen. Sada kada je prošlo nekoliko dana, on je svestan da je bio meta i da je neko to unapred isplanirao, a pošto na njegovim oficijelnim stranama imaju tačni datumi gde i kada nastupa, razbojnicima nije bilo teško da saznaju gde se nalazi. Zato je odlučio da angažuje obezbeđenje. To će zapravo biti nekoliko njegovih poznanika koji su već radili taj posao i znaju kako da se postave u takvim situacijama - kaže izvor "Blica" blizak Laziću, i dodaje:

- Darko je samo tražio od tih momaka da ne budu blizu njega da se ne bi videlo da ima obezbeđenje, već da ga prate na udaljenosti. On im je tačno dao instrukcije u kojim slučajevima da reaguju jer se često dešava na veseljima da ima problem sa pijanim gostima, ali da tada može sam to da reši. Svakako niko od njih neće biti sa njim kada peva svadbe i rođendane u lokalima, ali će biti u pripravnosti i čekaće ga ispred. Darko je nevoljno doneo odluku da ima obezbeđenje, ali je shvatio da u narednom periodu uglavnom ima privatna slavlja, te da bi incident mogao da se ponovi. Da bi bio opušten, ali i da ne bi u probleme dovodio članove benda i menadžera odlučio je da plati telohranitelje.

Naš izvor tvrdi da nije upoznat sa pričama da je pevač ovim napadom bio upozoren da vrati dug.

- Darko jako dobro zarađuje, kako ovde tako i u inostranstvu i ne verujem da bi sebi dozvolio da ima dug, ali nikada se ne zna. On zarađuje puno, ali puno i troši. Živi punim plućima, ali ljudi kao on vrlo lako mogu i da se zaduže, mada se on nije žalio da ima finansijskih problema - kaže naš izvor.

Darko ni juče nije želeo da odgovara na pitanja medija.

- On želi malo da se odmori od svega, a i zbog postupka ne bi smeo da otkriva šta je rekao u policiji. On će ponovo biti saslušan, kao i njegov menadžer Miljan. Darko je sada dobro, povrede su sanirane ali još uvek nisu prošle. Bilo mu je bitno da mu se porodica ne potrese zbog svega - kaže naš izvor.

Lazićeva baka za “Blic” je rekla da je sada mirnija kada je videla unuka.

- Darko nam je rekao da će sve biti u redu, da se oporavio i da se ne plašimo. Volela bih, ali ne znam da li će imati obezbeđenje - poručila je Milka.

Njemu je juče vraćen auto u kojem se incident dogodio, a koji je nakon pucnjave bio konfiskovan zbog uzimanja otisaka. Podsećanja radi, Darko i Miljan napadnuti su u sredu veče kada su došli na tezgu u Grocku. Kako stoji u zapisniku, njih je napalo nekoliko nepoznatih muškaraca koji su ih prvo isprskali suzavcem, a zatim ih izvukli iz auta i udarali. U međuvremenu ispaljena su i dva metka.

Pevačev menadžer Miljan, koji je zadobio više povreda od Darka, kaže da sumnja da će počinioci biti uhvaćeni.

- Da su meštani na vreme pozvali policiju i inspektorima rekli u kojem su autu bili ili šta su imali na sebi, možda bi to veče moglo da se uradi nešto. Međutim, svi su se pravili ludi kao da nisu videli šta se dogodilo. U početku su čak govorili da nas niko nije ni tukao. Niko nije prišao da nam pomogne dok smo sedeli i čekali da stigne Hitna pomoć i držali se za glavu zbog kiseline koja nam je sipana u oči. Mislim da su sada male šanse da se nasilnici uhvate jer nas dvojica zbog problema sa očima ništa nismo mogli da vidimo. Nikada nisu uhvaćeni atentatori na Kenedija, pa neće ni ovi što su pucali na jednog pevača - kaže Miljan i dodaje:

- Darko je dobro, imamo zakazane nastupe i nastavićemo da radimo. Očekujemo poziv iz policije da damo dodatne izjave ovih dana. Nemamo pojma ko bi mogli da budu ti napadači i zbog čega su to uradili. Ono što znam jeste da nikome ne dugujemo ništa - tvrdi on.

Izvor: Blic
Foto: Instagram/darkolazicofficial

Pogledajte još