OBAVEZNO HLAĐENJE: Četiri kozmetička proizvoda koja tokom leta morate držati u frižideru

Koliko ste do sada puta morali da bacite u smeće svoj omiljeni ruž jer vam se rastopio na vrućini?

Ali ono što možda ipak niste primetili jeste i da je vaša hidratanta krema preko leta izgubila na efikasnosti, takođe zbog vrućine. Zato biste tokom letnjih meseci neke mejkap i kozmetičke proizvode trebali da čuvate u frižideru, a o kojim je tačno proizvodima reč, otkrivamo vam u nastavku:

Krema za područje oko očiju

Iznenađujuće, ali ovaj proizvod bi trebali da držite u frižideru i tokom ostatka godine. Kada je ohlađena, krema za područje oko očiju će biti efikasnija i pomoći vam da smanjite natečenost i crvenilo te će brže delovati na podočnjake, kaže dermatolog Kenet Mark.

Ruževi i sjajevi

Jeste li znali da nijedan od ovih proizvoda nikada ne biste trebali da držite u autu? Pogotovo preko leta jer zbog vrućine mogu promeniti teksturu, izgubiti na kvalitetu i raspasti se. To takođe važi i za čuvanje ruževa i sjajeva u torbici.

Maska za lice

Bilo da se radi o maski od tkanine ili od gline, rashlađene deluju puno bolje i pružaju divan osećaj na licu tokom letnjih vrućina. S druge strane, ako ih ostavite u zagrejanom prostoru, izgubiće na kvalitetu i biće manje efikasne.

Ulje za lice

Sunčeva svetlost i toplota mogu pokvariti ulje za lice. Stoga ga čuvajte u frižideru preko leta, a tokom ostatka godine na nekom mračnom i, takođe, hladnijem mestu, na primer u ormariću u kupatilu.

Izvor: Index.hr
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još