NE VERUJE U BRAK: Marija Vicković iskreno o ljubavi i zlostavljanju žena!

Glumica Marija Vicković kaže da je sudbinu jedne od zlostavjanih žena iz predstave “Pogledi” svako u privatnom životu doživeo, ali da tome treba da se stane na put.

Zajedno sa Katarinom Radivojević i Ninom Seničar uskoro će igrati pred američkom publikom u Njujorku, a ona misli da će njihova predstava zainteresovati Amerikance, naročito što je tamo tema zlostavljanja goruća zbog slučaja holivudskog producenta Harvija Vajnstina.

- Znale smo od početka da će taj komad intrigirati javnost. Ženska publika je oduševljena dok muškarci reaguju različito, deluju zbunjeni kada ih vidim u publici. I nije samo da muškarci manipulišu ženama. Ima i žena koje to rade. To je priča o moćnicima koji su na poziciji, u mogućnosti da vrše manipulacije, razne vrste zlostavljanja nad slabima, nad onima koji rade za njih. Žene su ćutale, pa su počele da govore. Stvari treba da se kažu. I zlostavljanju treba da se kaže ne. Za to treba hrabrosti, ali i podrške. Podrška od najbližih - kaže Marija i dodaje da sa Katarinom i Ninom ima dobru saradnju kako privatno, tako i poslovno.

- Veoma mi je drago što su me njih dve pozvale da budem deo komada, koji je postavila naša grupa i koji se ne igra u pozorišnom prostoru. Teško je u tom smislu što same brinemo o svemu - od kostima do šminke, ali je samim tim ceo projekat nekako intimniji i draži.

Lepa Podgoričanka smatra da su sve žene u nekom trenutku života preživele psihičko nasilje, a kako sve češće čujemo mnoge i fizičko. Zato smatra da o tome treba da se priča kako nežniji pol ne bi bio ugnjetavan kako u vezama, tako i na poslu.

O njenom privatnom životu se malo zna, pa o ljubavi, muškarcima i svojim osobinama šturo govori.

- Verujem u ljubav, ali ne i u papir kojim se to uređuje.

Zgodna brineta u 37. godini života izgleda savršeno, a za to je zaslužan njen poriv prema sportu.

- Joga i ronjenje su moje pasije, kojima sam posvećena u poslednje vreme. Želim da pronađem balans u sebi kako bih radila na svom mentalnom zdravlju. Što se tiče ronjenja, postala sam ozbiljan ronilac – ispričala je ona za “Scenu”.

Izvor: Blic.rs
Foto: marijavicko/Instagram

Pogledajte još