Milena Antić iz Ministarstva za rad: Nikome ne treba žena koja će da zatrudni čim se zaposli! (VIDEO)

Izjava predstavnice Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milene Antić o tome da su žene potrebne poslodavcima da rade, a ne da sutradan odu na porodiljsko odsustvo, izazvala je burne reakcije u javnosti.

Naime, ona je gostujući na nacionalnoj televiziji govorila o novim zakonskim rešenjima po kojima država isplaćuje zaposlenim porodiljama značajno manje naknade za vreme porodiljskog odsustva, ukoliko su zaposlene kraće od 18 meseci.

Na pitanje koliko je žena oštećeno novim propisima, Antić je odgovorila:

- Ne možemo da znamo koliko je oštećeno i da li su oštećene. Naknada zarade za vreme porodiljskog odsustva radi nege deteta je mera usklađivanja rada i roditeljstva, namenjena je zaposlenoj ženi koja u periodu kada se porodi koristi odsustvo u skladu sa zakonom. Znači žena koja stavrno radi, što znači da je zasnovala radni odnos i da je provela određeno vreme na radu.

Na pitanje koliko to određeno vreme odnosi, ukazujući da je moguće da žena jednog dana počne da radi a sledećeg zatrudni, Antić je odgovorila:

- Nijedan poslodavac neće zapošljavati takvu ženu. Njemu je žena potrebna da radi, zasnivate radni odnos da bi radili a ne da bi sutradan otišli na bolovanje.

Snimak ove njene izjave o poslodavcima i ženama koje planiraju da zatrudne, brzo se proširio društvenim mrežama i izazvao osudu javnosti.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Beogradska hronika Jutarnji program - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.