MALI DUŠAN IDE U BARSELONU: Anonimni dobročinitelj uplatio više od 70.000 evra

Kompletan novac za lečenje malog Dušana Todorovića uplaćen je na račun klinike u Barseloni. Očekuje se da tokom večeri ovaj četvorogodišnji dečak otputuje na lečenje u Španiju.

Kako je rečeno u Fondaciji "Podrži život", oni su putem donaciji prikupili 119.391 evro, dok je anonimni donator uplatio ostatak novca, odnosno 71.921 evro, direktno na račun klinike.

- Sve je završeno. Skupili smo novac. Veliki deo novca je uplatio donator iz inostranstva. On je insistirao da bude anoniman i da novac uplati direktno klinici - kaže upravitelj Fondacije Ratomir Antonović.

Anonimni donator je inače stupio u kontakt sa roditeljima bez posredovanja Fondacije.

Obaveštenje o prikupljenom novcu objavljeno je i na društvenim mrežama. Kako su naveli, pomenutu sumu sakupili su od četvrtka 6. septembra do danas, ali u to ne ulazi prihod od SMS poruka, kao ni iznosi koji su uplaćeni danas na račun Fondacije i devizni iznosi koji su uplaćeni u petak 14.09.2018. godine.

- U ponedeljak 17.09.2018. godine javno ćemo dostaviti izveštaje o preostalim sredstvima koja su prikupljena, nezvaničnom broju SMS poruka koje su poslate kao i nezvaničnom iznosu koji će operateri uplatiti po ugovoru koji imaju sa Fondacijom i plan realizacije preostalih osam akcija, koje su trenutno pokrenute - piše u saopštenju Fondacije, koja se zahvalila svima koji su učestvovali u akciji.

Putuje možda već večeras

Dušanov život je ugrožen i očekuje se da će već večeras zbog hitnosti otputovati u Barselonu na kliniku "Sant Joan de Deu". Njemu se vratio karcinom - neoblasma.

Prvi simptomi njegove bolesti javili su pre dve godine, kada je primećen pad hemoglobina u njegovoj krvi. Tada je pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu napipao u trbuhu deteta "strano telo", nakon čega ga je uputio u Beograd. Prilikom kasnijih analiza, Dušanu je dijagnostikovan maligni tumor.

Posle biopsije, dobio je hemoterapiju, što je uticalo da se kancer smanji do veličine koja je mogla da se operiše. Prva operacija urađena je u eksperimentalnoj klinici "Sent Jude", u Memfisu (SAD). Posle toga lečenje je nastavljeno u Srbiji, gde je urađena transplantacija koštane srži u Institutu za majku i dete u Beogradu, gde je Dušan primio i hemoterapije.

Tumor se međutim vratio i Dušan mora hitno da ide u kliniku u Barselonu, na dodatnu dijagnostiku, testiranje i analizu krvi, ali i da primi dva ciklusa hemoterapije i imunoterapiju.

Izvor: Blic.rs
Foto: FK Partizan/Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.