Claude Vonstroke

Najpoznatiji po svom hitu „Who’s afraid of Detroit“, simpatični debeljuca čije je pravo ime Barclay Crenshaw, doneo je dosta novijih minimal i elektro ritmova u Beograd

Exil nije bio prepun, a došli su uglavnom pravi ljubitelji Claude Vonstroke zvuka. Njegova muzika je u skladu sa klupskim trendovima, a to je dosta minimala s malo elektra, ispresecanih poznatim ritmovima.

Barclay Crenshaw je zaslužan za osnivanje svetski poznatog lejbla “Dirtybirds”. A do ovog uspeha došao je spajajući svoje najveće ljubavi – muziku i film. Nakon rada u Njujorku i Holivudu, Crenshaw se seli u San Francisko, i snima, režira i producira “Intellect” - šestočasovni film koji otkriva svet svetske elektronske muzike. Ovaj DVD uključuje intervjue sa 35 legendarnih DJ-eva, a neki od njih su: Derrick May, Juan Atkins, Swayzak, Derrick Carter, Deep Dish, Paul Van Dyk, Theo Parish, Steve Lawler, i mnoge druge… Cilj ovog DVD-a bio je da pomogne mladim DJ-evima koji žele da naprave karijeru, i upotpune svoje znanje, u elektronskoj muzici.

Rezultat je bio odmah vidljiv za Crenshaw-a, on je započeo karijeru kao Claude VonStroke, i osnovao lejbl – Dirtybirds.

Za Claude Vonstroke-a kažu da se dugo priprema za setove, i da ima odlično uvo za izbor pesama. Takođe kažu da je inspirativan i iznenađujuć. Ako se donekle možemo složiti da je inspirativan, faktor iznenađenja je izostao.

„Who’s afraid of Detroit“ jedan je od najaktuelnijih hitova ove sezone, i neizostavan deo svakog novijeg seta. Tako da sve pohvale idu Vladi Janjiću i Gordanu Paunoviću koji su se potrudili da Claude Vonstroke poseti Beograd sada – kada njegova muzika ima najviše smisla. 

Fotografije sa ove žurke pogledajte u foto galeriji

Tekst:  Nada Veljković
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još