ŽIVOT BEZ MASKE: Žizel Bundšen priznala da je razmišljala o samoubistvu

Jedna od najlepših i najbogatijih manekenki na svetu Žizel Bundšen iznela je detalje iz teškog i traumatičnog perioda svog života, te priznala da je razmišljala čak i o samoubistvu.

Možda njen život nama izgleda savršeno - srećno je udata za zvezdu američkog fudbala Toma Brejdija, sa kojim ima dvoje dece, a Žizel Bundšen preživela je pravu dramu. Ona je u knjizi "Lekcije: Moj put ka smislenijem životu" otvoreno govorila o mentalnoj borbi sa anksioznošću i klaustrofobijom.

- Stvari mogu izgledati savršeno spolja, ali nikada ne znate kako se zaista neko oseća iznutra. Želim da govorim o svojim problemima. Uprkos svemu što se desilo, ništa ne bih menjala, jer me je ovo iskustvo promenilo - rekla je bivša manekenka za časopis "Pipl".

Ona je otkrila da se još 2003. godine prvi put imala napade panike, kao i da pati od klaustrofobije i anksioznosti.

- Moja karijera je tada bila na vrhuncu, privatni život mi je bio savršen, a ja sam se osećala bespomoćno. Svet oko mene je postajao sve manji i manji, dešavalo se da se gušim, to je najgori osećaj na svetu - rekla je ona i priznala da je razmišljala o samoubistvu:

- Jednog dana, kada sam bila kod kuće, pomislila sam "kada bih sad skočila sa terase ovo sve bi prestalo i nikada više se ne bih osećala ovako odvratno"!

Ubrzo je potražila stručnu pomoć.

- Sama misao da zavisim od nekih tableta činila je da se osećam još gore. Razmišljala sam - šta ako zaboravim da popijem pilulu, hoću li onda umreti? Jedina stvar u koju sam bila sigurna jeste da mi je bila neophodna pomoć - priznala je Žizel, ali je umesto stručne medicinske pomoći izabrala jogu i meditaciju, koji su joj, kako sama tvrdi, uveliko pomogli u rešavanju ovog ozbiljnog zdravstvenog problema.

Izvor: Blic.rs
Foto: gisele/Instagram

Pogledajte još