KOJEM OD 4 TIPA PRIPADATE: Lice nam govori i kako da se hranimo

Svi možemo da vidimo tragove na licu od neprospavane noći, pogotovo od ludog izlaska uz alkohol. Jutro dočekamo bledi, krvavih očiju, a jetra se još dugo oporavlja. Međutim, naše navike odnosno ono što unosimo u organizam mnogo više govore o nama nego što mi mislimo.

Na primer, od jake ishrane su izraženije bore i crvenilo po koži, a ako ste čak i najmanje netolerantni na neku hranu ili alkohol to će se jasno pokazati na vašem licu.

Zbog toga su priznati lekari podelili pacijente u četiri grupe po tipovima kože i to na: "mlečno lice", "šećerno lice", "glutensko lice" i "lice vina".

"Mapiranje lica" nije nova teorija već drevna ajurvedska praksa koja povezuje tačku na licu sa delom organa ili tela. Brada na primer se u tom kontekstu povezuje sa reproduktivnim organima. Teorija je da će tretiranjem kože iznutra ona de se očisti spolja.

Evo osnovnih karakteristika i saveta po tipovima lica.

Glutensko lice

Ukoliko su vam crveni obrazi i imate pigmentaciju oko brade, savetuje se da izbacite gluten iz upotrebe na tri nedelje, pijete više vode i unosite vlakna. Koža lica će vam zasijati.

Mlečno lice

Karakterišu ga otečeni kapci, podočnjaci i male bele tačke i udubljenja na bradi. Nemojte jesti mlečne proizvode tri nedelje i videćete uticaj. Obavezno uzimajte dodatak kalcijuma.

Lice šećera

Izborano lice i siva boja kože. Previše šećera izaziva i akne na licu, ramenima i grudima. Prepolovite unos šećera i postepeno smanjujte. Ubrzo ćete videti i pozitivne efekte na koži.

Lice vina

Linije ili crvenilo između očiju, podočnjaci, crveni obrazi i nos. Alkohol dehidrira kožu, što pogoršava izgled finih linija i bora. Jetra se trudi da obrađuje alkohol, zbog čega ćete imati duboke linije ili crvenilo između obrva. Nemojte konzumirati alkohol tri sedmice, a posle toga možete uzeti čašu vina jednom nedeljno i videćete razliku na koži.

Izvor: B92/Newshub.co.nz
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.