Čarde i bande: Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo u ribljoj čorbi i tamburašima na Keju

Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prvom festivalu “Čarde i bande” 6. i 7. oktobra u Novom Sadu.

Festival je održan na platou Sunčanog keja, preko puta Doma vojske, a riblju čorbu su pripremale čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Prvi festival riblje čorbe i tamburaške muzike počeo je povorkom tamburaša od Trga slobode do Sunčanog keja, a svečano ga je otvorio Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu.

Novi Sad na ovaj način promoviše važan deo svoje turističke ponude. Uživajte u Dunavu, specijalitetima iz dunavskih čardi i pesmi tamburaša", kazao je Radojević.

Riblju čorbu od šarana pripremali su šampioni ribljeg paprikaša iz Mađarske, Hrvatski športsko ribolovni savez , šrd " Bjelovar" - ž.š.r.s.Bjelovar, Smrki & Restoran Vrške – Vukovar, "Racoon" - Centar za promociju i pospešivanje ribarskog turuzma u kulinarstvu - Ljubljana – Slovenija, Čarda " Kod Švabe " - Bački Monoštor, Riblja čarda " NEĆKO " - Ribarsko ostrvo, Bačko Novo Selo, Dragan Grcić - Šampionska čorba, Čarda " Aqua Doria " Petrovaradin i Čarda " Mačak " - Novi Sad.

Majstori ribljeg paprikaša pripremili su preko 2.000 porcija ribljeg paprikaša sa preko 250kg šarana i druge vrste ribe.

Veliki odziv Novosađana potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline su upotpunile sjajnu atmosferu na novosadskom Keju.

Festival “Čarde i bande” organizovale su kompanija “Color Media Communications” i Udruženje “Reka” uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Gradske uprave za privredu. Pokrovitelj festivala je "Zaječarsko pivo".

Pogledajte još