OBAVEZNA BEAUTY RUTINA: Ne preskačite skidanje šminke

Dan vam se odužio, imali ste stresan period na poslu, boli vas glava i jedva čekate da dođete kući i legnete u krevet? Sve je to u redu i svi moramo da imamo vreme za odmor i relaksaciju kako bi naš organizam normalno funkcionisao, ali u tom slučaju ne zaboravite da skinete šminku pre spavanja.

Klasični izgovori

Klasične izgovore tipa "šminka mi se skoro već sama skinula" i "jedno veče ništa ne znači", trebalo bi da zaboravite. Još gore je ako mislite da to što ne koristite puder, već samo maskaru i senku, znači da ne treba da ih skidate nego i to ostavljate za sutra. Koliko god bila kvalitetna šminka, svakako će posle nekog vremena, a naročito tokom spavanja kada nam oči suze i kada nam je glava na jastuku, ostaviti posledice na našoj koži.

Posledice koje treba da izbegneš

Ženama se vrlo često desi da nakon što prespavaju sa šminkom, dođe do infekcije, kako na očima tako i na obrazima, a da ne zaboravimo i da je to savršena podloga za stvaranje bubuljica. Masna koža, koja nije očišćena i nahranjena pre spavanja, za njih je veoma "plodno tlo".

Osim ovih problema, možda će vas iznenaditi da takva nemarnost prema licu i održavanju čiste kože dovodi i do stvaranja bora. Zašto je to tako? Ako spavate sa šminkom na licu, koža će vam se isušivati i s vremenom gubiti elastičnost što će dovesti do stvaranja bora.

Čišćenje i hidriranje kože nije marketinški trik

Možda ste po prirodi skeptik i mislite da je sve što vidimo na malim ekranima i u katalozima samo trik kako bi se kozmetičke kompanije obogatile, ali verujemo da stvari sada gledate drugačije. Preporuka je da za skidanje šminke koristite micelarnu vodu, koja godi svakom tipu kože, a i najjednostavnija je za upotrebu. Korišćenje micelarne vode neće biti propraćeno peckanjem, svrabom ili bockanjem kao kod agresivnijih tradicionalnih proizvoda za čišćenje.

Izvor: Žena.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još