ČESTITKE STIŽU SA SVIH STRANA: Mira Banjac proslavila 89. rođendan u bolnici

Legendarna filmska i pozorišna glumica Mira Banjac se u poslednjih 25 dana dva puta našla u bolnici zbog vaskularnih problema u nozi. U bolesničkoj postelji Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu u nedelju je sa lekarima, medicinskim sestrama i prijateljima, uz cveće, čestitke i tortu proslavila 89. rođendan.

- Da, ponovo sam u bolnici. Ovde me je sustigao i rođendan. Ceo dan odgovaram na telefonske pozive i svima zahvaljujem što su me se setili - rekla je jedna od najvećih jugoslovenskih i srpski glumica, u čijem glasu i dalje treperi njen prepoznatljivi i nepresušni optimizam.

Poznato je da Mira Banjac ni dan ne može da provede bez dobrog štiva i društva, pa i u bolničkom krevetu vreme prekraćuje čitajući knjige, razgovarajući sa medicinarima i pacijentima...

Podsećanja radi, ona je u KCV najpre provela dve nedelje na ispitivanjima uzroka vaskularnih problema u nozi, zbog kojih nekoliko dana nije mogla da hoda. Ti problemi su zalečeni, otpuštena je kući i ubrzo je prohodala. Na kontrolnom pregledu, posle nekoliko dana, lekari su primetili naznake reakcije na antibiotsku terapiju, koja je primenjena tokom lečenja vaskularnih problema, i tada je odlučeno da bude zadržana na bolničkom posmatranju do kraja naredne sedmice.

Izvor: Novosti
Foto: Hello!/Arhiva; Boško Karanović

Pogledajte još