"HERO ICONS 2": Nova samostalna revija Bate Spasojevića 20. novembra u Stadion Hall-u

Jake ličnosti iz savremenog doba, heroji iz prošlosti, ikone iz proteklih epoha... Sve su to elementi inspiracije našeg poznatog dizajnera Bate Spasojevića utkane u najnoviju kolekciju "HERO ICONS 2" koja će biti premijerno prikazana javnosti na samostalnoj reviji 20. novembra u Stadion Hall-u.

- To su sve individualci koji su načinom svog života i vizuelnim identitetom ostavili trag i obeležili jedno vreme u kome su živeli i stvarali. Za mene kao dizajnera bitno je da stvorim sliku ko bi to danas ili u budućnosti mogao da nosi... Ali bazično kolekciju stvaram i likovno i graficki povezujem i uklapam kroz svoju art prizmu koja posle prelazi na papir odnosno skicu, kroj, pa na platno, štof, a kasnije dobije pun sjaj u odnosu na to ko će ga poneti i dati mu tu treću dimenziju. U modi je jako bitno to nešto lično i nešto potpuno apstrakno što nosim u sebi kao likovnost, posebnost. To su dobitne kombinacije. I komadi u ovoj kolekciji jesu inspirisani ličnostima ali kako bi oni sad izgledali danas. Puko prenošenje nekog perioda me nikad nije zanimalo, jer ipak volim savremeno moderno tj. sa odabranim elementima trenda za određenu sezonu, drugačije, a opet i nosivo. Kolekcija za žene isto tako i za muškarce podeljena je u tri stilska dela: rafinirana odeća na početku (easy chic), večernja na kraju, a između njih je opuštena sa sportskim detaljima namenjena mlađoj populaciji i onima koji se tako osećaju - kaže Spasojević

Bata Spasojević je diplomirani kostimograf savremenog odevanja. Godine 1999. osniva brend "INDIVIDUAL" koji svojim stilom, formom i prepoznatljivim dizajnerskim rukopisom u potpunosti opravdava svoj naziv. Kvalitet i istrajnost u svom likovnom i dizajnerskom načinu izražavanja potkrepljen je i velikim brojem nagrada, a jedna od najznačajnijih je nagrada INTERNATIONAL RISING STAR - MIAMI BEACH INTERNATIONAL FASHION WEEK.

Ono što je baza i glavna inspiracija kreatora jesu elementi futurizma, rock n roll-a, vešto uklapanje šik i casual odevnih komada. Uvek prisutna asimetrija i skulpturalnost u formi i samoj konstrukciji autorovih modela, vešto uklapanje i poigravanje stilova tj. Prisustvo eklektike je još jedan znak koji nosi savremeno doba, a koji jeste karakterističan za "INDIVIDUAL" brend.

Za kolekciju koja će premijerno biti prikazana na samostalnoj reviji u utorak 20. novembra u Stadion Hall-u, specijalno je rađena kapmanja u vidu muzičko-fešn spota, čiji je autor Vojke Đans, jedan od vodećih muzičara u svom žanru. Sama kolekcija nosi posebnu energiju koju je Vojke ispratio u realizaciji ovog projekta.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još