STIGLI REZULTATI: Šta su Srbi najviše "guglali" u 2018. godini?

Kompanija "Gugl" objavila je rezultate godišnjeg izveštaja najpretraživanijih ličnosti i događaja u 2018. godini, kao i pojmova koji su bili žiži srpskih korisnika "Gugl" pretraživača, kao i serijskih, muzičkih i filmskih sadržaja koji su privukli najveću pažnju.

Građani Srbije su u 2018. godini na "Gugl" pretraživaču najčešće pretraživali rijaliti i serijske programe, kao i sportske događaje. Događaji kao što su Svetsko prvenstvo u fudbalu i fudbalska utakmica "Crvena zvezda" – "Liverpul" najviše su zanimali građane u proteklih 12 meseci. Veoma popularne bile su i pretrage aktuelnih televizijskih sadržaja, pre svega domaćih i stranih igranih serija, kao i rijaliti programa koji su zabavljali građane u ovoj godini.

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji bili su "Zadruga", Nebojša Glogovac, Svetsko prvenstvo, Zvezda – Liverpul, "Ubice mog oca", "Istine i laži", "Južni vetar", Bir fest, Evrovizija, Zvezda – Napoli.

Neki od pojmova koji su najviše zanimali građane ujedno su bili i neki od najpretraživanijih događaja u protekloj godini – Svetsko prvenstvo, Zvezda – Liverpul, Bir fest, Evrovizija, Zvezda – Napoli, Vimbldon, Uskrs, Srbija – Švajcarska, Srbija – Brazil, Australijan open.

Isto važi i za najpretraživanije serije, gde su "Ubice moga oca prva", a "Istine i laži" druga.

Slede serije "Jutro će promeniti sve", "Ćerke", "Pogrešan čovek", "Žigosani u reketu", "Povratak Lukasa", "Za mog sina", "Istanbulska nevesta", "Nemanjići – rađanje kraljevine".

Pošto se proslavio na utakmici "Crvena zvezda" – "Liverpul", na kojoj je dao dva gola, ime Milana Pavkova najčešće se našlo među sportistima o kojima su građani Srbije hteli nešto više da saznaju na internetu.

Iza Pavkova po broju pregleda nalaze se naš poslavljeni teniser Novak Đoković, hrvatski fudbaler Luka Modrić, zatim srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov i južnoafrički teniser Kevin Anderson.

U kategoriji najpretraživanijih filmova na prvom mestu je "Južni vetar", iza koga idu "Pedeset nijansi – oslobođeni", "Venom", "Dedpul 2", "Boemska rapsodija".

Pošto se našao među najpretraživanijim pojmovima i događajima, Bir fest je prvi među muzičkim festivalima o kojima su građani želeli da pribave informacije koje su im potrebne.

Slede Evrovizija (Eurosong), Beovizija, Egzit i Festival Enter.

Izvor: RTS
Foto: PrintScreen

Pogledajte još