fbpx

Ljajić zadovoljan odlukom Haškog tribunala

BEOGRAD, 21. jula 2010. (Beta) - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim Tribunalom Rasim Ljajić ocenio je u sredu da je odluka o delimičnom ponavljanju suđenja bivšem premijeru Kosova Ramušu Haradinaju ispravna i da može pozitivno uticati na buduću saradnju Srbije sa sudom u Hagu.

"Ovo će biti prilika da se iznesu novi dokazi, ispitaju novi svedoci. Naš cilj nije da prejudiciramo odluku sudskog veća protiv Ramuša Haradinaja, naš jedini cilj je da se ustanovi puna istina i zadovolji pravda", kazao je Ljajić agenciji Beta.

On je naveo da je u prvobitnom postupku protiv Haradinaja bilo dosta manjkavosti, pa su svedoci bili zastrašivani, ili fizički uklonjeni.

Ljajić je rekao i da je odluka doneta bez bilo kakvog pritiska na Haški sud i istakao profesionalnu ulogu i odnos Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom u slučaju protiv Haradinaja. "Mi smo i tokom prvobitnog postupka predali sve što je Tribunal od nas zatražio, predaćemo i sve ono što će Tribunal tražiti u ovom ponovljenom postupku", kazao je Ljajić.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.