BEZ MNOGO MUKE: Sedam trikova za brzinski novogodišnji mejkap

Ne želite posvetiti previše vremena novogodišnjem mejkapu, ali ipak želite izvući maksimum od svog izgleda. U nastavku je nekoliko mejkap saveta kako brzinski da zasijate:

1. Mejkap započnite sa šminkanjem očiju

Najlepša šminka je uredna šminka. Najveći problem kod šminkanja je kako ispraviti kada pogrešimo, a to nam se dešava, ili kako očistiti sa donjeg kapka ili jagodica "konfete" od senke. Ako krenemo da čistimom obično nam ostanu mrlje na tenu koji bi trebalo da bude perfektan. Kako bismo ovo izbegli, pogotovo kada ne želimo da potrošimo puno vremena, naš savet je da krenete od očiju. Sve što pogrešite očistite normalno, i kada završite oči prijeđite na ostatak lica.

2. Koristite selotep da pravilno iscrtate ajlajner i nanesete senku

Za najluđu noć u godini izaberite senki žive boje i jače našminkajte oči. Kako biste senku i ajlajner savršeno naneli, komadić selotepa zalepite na od spoljnjeg ugla oka u pravcu gde želiite da nanesete ajlajner. Zatim malom četkicom nanesite kremastu senku po dužini selotepa čime ćete dobiti pravilnu ravnu crtu. Na kraju stavite ajlajner. Pazite da polžaj ajlajnera na oba oka bude isti.

3. Koristite rumenilo kao senku

Svaki make-up proizvod možete koristiti gde god želite. Tako vam i rumenilo može poslužiti kao senka. Nanesite ga na prevoj na kapcima, čime ćete dobiti suptilnu definiciju na vrlo ležeran i prirodan način.

4. Za uvijanje trepavica koristite zagrejan uvijač

Uvijač za trepavice zagrejte držeći ga ispod fena za kosu 30 sekundi. Prstom proverite da uvijač nije previše topao za kontakt sa osetljivim područjem očiju, a zatim uvijte trepavice. Toplina će ih maksimalno uviti i bićete oduševljene rezultatom. Odmah nanesite maskaru za povećanje volumena.

5. Svetlucavu senku za oči koristite kao highlighter

Još jedan višenamenski trik: fino svetlucavu senku za oči u nekoj nude nijansi koristite kao highlighter, i to po celom licu. Gotovo svaka paleta senki za oči sadrži barem jednu svetlucavu, sedefastu bijelo-zlatnu nijansu. Pomoću prsta nanesite senki na vrh jagodica, sredinu nosa i po sredini usnica.

6. Koristite korektor za konturisanje

Korektor tamnije boje koji koristite leti kada vam je koža priplanula za novogodišnji mejkap možete koristiti za konturiranje. Kako biste definisali crte lica, nanesite korektor na jagodice, uzduž linije kose i vilične kosti. Želite li vizualno stanjiti nos, sa obe strane nosa nanesite tmniji korektor.

Uzmite zatim korektor u svetloj boji i nanesite ga ispod očiju, na sredinu nosa i na sredinu čela i brade. Na kraju ujednačite ten blenderom.

7. Pomoću četkice za zube učinite usne punijim

Nakvasite usne toplom vodom i zatim malim kružnim pokretima pređite po njima čistom, mekanom četkicom za zube. Usnice će postati mekše, punije i dobiće lepu ružičastu boju. Nahranite ih balzamom, a zatim nanesite ruž u omiljenoj jakoj boji.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još