Miloš Bugarin - novi predsednik PKS

Generalni direktor PKB korporacije Miloš Bugarin  izabran za predsednika Privredne komore Srbije (PKS) u naredne četiri godine

Članovi Skupštine PKS u novom sazivu jednoglasno su izabrali Bugarina koga je kao jedinog kandidata predložio Upravni odbor Komore na sednici održanoj dan ranije. Posle verifikacije novog sastava Skupštine PKS Bugarin koji je bio predsednik Skupštine u starom sazivu predao je dužnost novoizabranom predsedniku, generalnom direktoru kompanije Bambi, Miroslavu Miletiću. Za zamenika predsednika Skupštine izabran je predsednik Upravnog odbora građevinskog preduzeća Ratko Mitrović, Miroslav Brković.

Nova komorska Skupština ima 144 člana, koje su nominovale regionalne, pokrajinske i beogradska komora, odbori udruženja PKS, Zajednica preduzetnika i Zadružni savez Srbije. 

Od prisutnih 34 članova UO njih 25 izjasnilo za Bugarina, 4 za drugog kandidata Dragana Lukača, predsednika Regionalne komore Novi Sad, uz jedan uzdržan glas.
Bugarin je privrednik koji se dokazao u višegodišnjem radu u najvećem preduzeću u sektoru agrara PKB korporaciji i za čijeg je mandata samo u obnovu mehanizacije uloženo 24 miliona evra, kazao je Jevtić. Imam dosta iskustva i u radu komorskog sistema i u svom programu rada od 2007. do 2011. godine nameravam da izvršim reformu Komore kako bi ona postala ozbiljan partner Vladi i podrška i oslonac privrede, kazao je Bugarin posle izbora za predsednika PKS. („Pregled“)

Pogledajte još