Da li ste raspoloženi za klabing u Africi?

Kada se pomene putovanje u Afriku, većina ljudi pomisli na safari i upoznavanje sa tradicionalnim kulturama. Gotovo je neverovatno koliko lako smetnemo s uma da na kontinentu na kom živi oko šestina svetske populacije može biti i nečeg drugog osim rezervata u kojima možete uživo gledati kako lav pretvara zebru u ručak. A kontinent na kojem postoje metropole poput Kaira, Johanesburga, Lagosa i Najrobija, svakako nudi i nešto od urbanih sadržaja.

Kada se govori o klupskoj sceni u Africi, pre svega se govori o Južnoafričkoj Republici i njenim najvećim gradovima – Johanesburgu i Kejp Taunu. Prva stvar koju treba znati jeste da ukoliko se nađete u Johanesburgu, nećete imati „svet pod nogama“, bar ne sa prosečnom srpskom platom. Johanesburg je ekonomski centar Afrike i gradu kom je iskopano 40% svetskog zlata, te su i plate shodno tome više nego u Srbiji. Ipak, cene neće podsećati ni na zapadnoevropske, ali tek da se zna, za dobru žurku u ovom gradu treba i da se zavuče ruka u džep, jer pivo u barovima u proseku košta između 2 i 3 evra. Ukoliko ste zaboravili keš u hotelskoj sobi, bez brige – skoro svugde primaju i kartice.

Najlakše je krenuti u zabavu iz Sendtona, finansijskog i poslovnog centra Johanesburga, koji je ujedno i centar noćnog života u ovom gradu. KlubTabookoji se nalazi u Sendtonu je jedan od najpoznatijih klubova u Johanesburgu, gde nastupaju najpoznatiji domaći, ali i strani DJ-evi, a na meniju su uglavnom haus, R&B i domaća muzika pod nazivom kwaito – mešavina hip hopa i hausa. Tu su i Sumo Club mesto koje je već regularno među najpopularnijim u gradu, kao i Booth, koji je otišao korak dalje od konkurencije – uveli su kabinu za selfi, kako biste lako mogli da podelite preko društvenih mreža gde se nalazite i kako se osećate.

I van Sendtona je živo, a jedan od najpopularnijih klubova je Harem, koji pored dobre zabave insistira i na eleganciji, pa vas ovde mogu zaustaviti na vratima ukoliko ste krenuli u japankama. Masovne zabave praćene elektronskom muzikom, nalaze se, kako to već običaj nalaže iza vrata koja podsećaju na ulaz u skladište.Carfax nije samo jedan od najboljih klubova u gradu, već i mesto gde se lokalni muzičari rado okupljaju, pa ćete pre elegancije naići na muzičke eksperimente. Klub sugestivnog imena Hush (Pst! na engleskom) jednostavno upućuje na svoj koncept – što se desi u Hush-u ostaje u Hush-u. Za one koji preferiraju da im se nešto desi pod pokroviteljstvom duginih boja, tu je i specijalizovan bar Ratz.

I čisto da znate, ukoliko se probudite mamurni i poželite pljeskavicu, autobus iz kog prodaju srpske pljeskavice pod imenom Balkan Burger vozi po johanseburškim pijacama, dok ćete za sinoćne grehe moći da se ispovedite u Crkvi svetog Tome, glavnom okupljalištu srpske dijaspore u Africi.

Kako doći do Johanesburga?

Najbolji način da dođete do Johanesburga je da ne kupujete avio-karte u poslednjem trenutku, nego kao iskusni putnici, na vreme, dok su na promociji. U Air France OH LALA DEALS promociji povratnu kartu za Johanesburg možete kupiti po ceni od 529 evra. Promocija traje od 8. do 29. januara, a karte se mogu iskoristiti čak do 10. decembra 2019. Još 100 destinacija je uključeno u ovu akciju, pa posetite www.airfrance.rs, ili ovlašćene turističke agencije, dok ćete detaljan spisak pronaći na adresi https://www.airfrance.rs/RS/en/local/resainfovol/meilleuresoffres/promo_ohlala.htm.

O avio-kompaniji Air France

Air France, globalna avio-kompanija inspirisana Francuskom, polaže veliku pažnju na visoke standarde i brigu o putnicima, te svaki let, širom Francuske, Evrope i sveta, pretvara u momenat čistog zadovoljstva.
Air France-KLM je vodeća grupa kada je u pitanju međunarodni saobraćaj iz Evrope. Zahvaljujući svojim brendovima Air France, KLM Royal Dutch Airlines, Transavia, Joon i HOP! grupa je 2018. svojim putnicima ponudila mrežu letova od 314 destinacija u 116 država. Sa flotom od 537 operativnih vazduhoplova i prevezenih 98,7 miliona putnika u 2017, Air France-KLM dnevno izvede do 2300 letova, uglavnom iz svojih habova – aerodroma Šarl do Gol u Parizu i Amsterdam-Schiphol.

Air France-ov program za putnike koji često lete, Flying Blue, sa 15 miliona aktivnih članova, jedan je od najuspešnijih u Evropi.

Air France-KLM, zajedno sa partnerima Delta Air Lines i Alitalia, čini najveće transatlantsko partnerstvo sa preko 270 letova dnevno.

Air France-KLM je takođe i član SkyTeam avio-alijanse, u kojoj se nalazi 20 avio-kompanija koje putnicima nude pristup globalnoj mreži od preko 16,600 letova dnevno na više od 1,070 destinacija u 177 država.

Izvor: Promo
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još