Održano drugo po redu "Božićno seoce kod Hrama"

Drugo po redu "Božićno seoce kod Hrama" zatvoreno je 28. januara.

"Božićno seoce kod Hrama" održano je na platou ispred Hrama Svetog Save od 4. do 28. januara 2018. godine, a tokom manifestacije, ispred Hrama i u Kripti, nastupilo je preko 100 muzičkih izvođača, dečijih i crkvenih horova, različitih vokalnih sastava.

Najmlađi su ulepšavali jedinstvenu konstrukciju - Božićnu raspevanu jelku - na kojoj su nastupali dečiji i crkveni horovi iz cele Srbije.

Na glavnoj bini, između ostalih, nastupili su: Sanja Ilić i Balkanika, Sergej Ćetković, Aleksandra Radović, Lena Kovačević, Dušan Svilar, Neverne bebe, Snežana Đurišić, Marinko, Nikola i Marko Rokvić, Neda Ukraden i mnogi drugi.

U drvenim kućicama na platou ispred Hrama, posetioci su mogli da pronađu različite poklone, rukotvorine, suvenire, ukrase, tradicionalne specijalitete, a svakog danas su imali priliku i da se provozaju fijakerom oko samog Hrama, a najmlađi na vrtešci. I ove godine je najveća atrakcija bio bazen sa slamom u kojem je simbolično prikazano Hristovo rođenje.

Veliki broj građana okupio se ispred Hrama na Badnji dan i Božić, a 7. januara je lomljenje česnice ponovo organizovano ispred Hrama Svetog Save, uz blagoslov Njegove Svetosti patrijarha srpskog g. Irineja.

Na platou ispred Hrama Svetog Save dočekana je i Pravoslavna Nova godina, a okupljeni sugrađani i turisti uživali su u nastupu Leksington benda i vatrometu.

Više detalja o manifestaciji, sve fotografije i video snimke aktivnosti, možete pronaći na zvaničnom sajtu www.bozickodhrama.rs, Fejsbuk stranici – Božićno seoce kod Hrama i Jutjub kanalu Božićno seoce kod Hrama.

Manifestaciju „Božićno seoce kod Hrama“ u saradnji sa Hramom Svetog Save i pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde - Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicamaGrada Beograda i Gradske opštine Vračar, organizuju kompanije „Color Media Communications“ i „Ninamedia“.

Prijatelji manifestacije su: Srpska Pravoslavna crkva, Hram Svetog Save, Ministarstvo pravde – Uprava za saradnju s crkvenim i verskim zajednicama, Omladinsko pozorište Dadov, Erste banka, PDM AgroFruit, Rajfajzen banka, Mapei, Lidl Srbija, Nekst sokovi, Orbit, Deksi ko, Neretva komerc, Unija pekara i mnogi drugi.

Pogledajte još