ŽENA MI JE POMOGLA DA SE IZBORIM SA DROGOM: Masimo Savić otkrio sve detalje najtežeg životnog iskustva

Pevač Masimo Savić ne krije da je u mladosti imao problema sa narkoticima i zbog toga povlačio neke loše poteze, ali da je zahvaljujući supruzi Eni i jakoj volji uspeo da pobedi ovu tešku bolest zavisnosti.

Prošlo je tri i po decenije od kada je pop pevač kročio na muzičku scenu, a od tada nije se toliko menjao u muzičkom smeru, koliko jeste u psihičkom.

- Najviše sam se promenio u pameti. Nekada sam bio jedan idiot kome je mozak bio jedna kašica. Zato što su mi odluke bile loše, a potezi neredukovani. Tek sam se kroz život polako izgradio i pre 20 godina uzeo svoj život u svoje ruke - navodi Savić, i objašnjava šta je bila inicijalna kapisla za njegovu promenu:

- Vreme me je navelo na to, jasno da su i ratna vremena imala svoj uticaj u svemu tome i u negativnom smislu. Ali od 2001. godine, od kada sam se ponovo aktivirao, od tada držim svoj život u potpunoj kontroli i svoj umetnički rad - objašnjava pevač.

Masimo ne krije da je u mladosti imao problema sa narkoticima i oštro osuđuje što se danas kroz muziku čak peva o teškim drogama.

- Time se šalje pogrešna poruka i to ništa dobro nije donelo. Ne znam osobu kome je to donelo nešto dobro u životu - da je intelektualno prosperirao, da se obogatio na zakonit način, da se druži sa super ljudima, ali ništa od toga. Ti si primoran da se družiš sa gamadima, da razgovoraš sa ljudima koje nikad ne bi pogledao u životu, a kamoli išao na neka druženja. Ali ako ti osobu trebaš jer ona ima nešto što ti potrebuješ, pa gde je duša, gde je dostojanstvo? Nestaju - navodi pevač, i dodaje:

- Savetujem mladim ljudima da čak ni ne eksperiminetišu sa drogama, jer ne znaju gde ulaze i koliko se zavisnost brzo razvija. Prošao sam svašta i sam znam koliko dugo treba da dođes sebi kao osoba - ne da ozdraviš, nego da stekneš opet poštovanje svojih prijatelja, to je ono najvažnije. Opada tvoje poštovanje i poštovanje ljudi koji te okružuju. Tako da nema ništa dobrog u tome. Najjača droga je biti normalan, to je najlepše - iskren je Masimo.

Prema njegovim rečima, on je imao tu sreću da je u pravom trenutku sreo suprugu Eni.

- U mojoj borbi presudna je bila moja supruga i moj prijatelj doktor Slavko u Zagrebu. Bio sam dovoljno pametan da u jednom trenutku potražim pomoć i ćao - ništa ne možeš sam rešiti. Imao sam fantastičnu životnu ljubav koja mi se dogodila i to je bila dovoljna snaga da krenem ka dobrom - kaže Masimo.

Pevač je u srećnom braku već 27 godina, za koji tvrdi da ne postoji poseban recept kako odoleva iskušenjima.

- Ključ je u tome da moraju da se nađu dva senzibiliteta. Ne možeš istrenirati takvu situaciju, ne možeš reći - a sada ćemo da razgovaramo, sada će nam biti zanimljivo, ili će tako biti ili neće. Supruga i ja i danas znamo da se probudimo u pola noći i razgovaramo do sedam, osam ujutru. To ponašanje se vezuje za srednjoškolce, za mlade koji imaju snage još uvek blebetati kroz noć. Ali nama je interesantno. Dan-danas nam je najbolje kad smo sami. Okolina se i malo ljuti na nas, ali nama je super.

Izvor: Blic
Foto: Hello!/arhiva

Pogledajte još