Šest firmi iz Srbije na listi vodećih 500 kompanija

Na listi vodećih 500 kompanija iz 19 zemalja centralne i istočne Evrope, koju su napravili stručnjaci iz revizorsko−konsultantske kompanije Dilojt, nalazi se šest kompanija iz Srbije.
Kako je saopštila kompanija Dilojt, prema ukupno ostvarenom prihodu u 2006. godini, najveća srpska kompanija Naftna industrija Srbije (NIS) u regionu je rangirana na 22. mestu, Delta holding na 83. mestu, a Elektroprivreda Srbije (EPS) je na 107. mestu. Na listi „TOP 500“, nalazi se i Ju−Es−stil Srbija koji je 177, dok je Telekom Srbija na 210. mestu, a Srbijagas na 289. mestu.

Pored liste TOP 500, kako se dodaje u saopštenju, eksperti iz kompanije Dilojt, izvršili su i rangiranje 50 najjačih banaka, na osnovu aktive, kao i najvećih osiguravajućih društava, na osnovu upisane premije. Na listi 50 najuspešnijih banaka nije se našla nijedna banka iz Srbije, Makedonije i Crne Gore. 

Na listi 50 najuspešnijih iz oblasti osiguranja u Regionu, osiguravajuće društo DDOR Novi Sad nalazi se na 39. mestu, dok se Dunav osiguranje nalazi na 41. mestu. Lista 500 najvećih kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, kako naglašavaju iz kompanije Dilojt, potvrdila je da najveće prihode u regiji ostvaruju kompanije iz sektora energetike. („Pregled“)

Pogledajte još