PREPORUKA NEDELJE: Bojana Stefanović – serija, film, predstava, restoran, vino

Bojana Stefanović ovih dana u centu pažnje je brojnih TV gledalaca zbog hit serije "Pogrešan čovek" u kojoj tumači lik Dijane koja je maštala o srećnoj porodici, ali se srela sa "pogrešnim čovekom". Svoju nesreću utapa u alkoholu, pa nam se Bojana, koju svi pamtimo kao Puslicu iz mjuzikla "Neki to vole vruće", prikazala kao svestrana glumica za koju mislimo da je došlo njenih pet minuta slave i uspeha. Sredinom novemba pojaviće se i u "Ubicama moga oca 3", u ulozi advokatice Ane Marić. Pored izvrsne glume u svim glumačkim formatima, Bojana važi i za najbolju kuvaricu među glumicama, a svoje majstorije plasira preko portala "Fat mama". Našim čitaocima, atraktivna glumica, predložila je svojih pet favorita, izdvojivši seriju, film, predstavu, omiljeni restoran "Vuk", kao i svoje omiljeno pića - dobro punušavo vino "Deurić".

SERIJA

"The Crown", srpski "Kruna". Veoma volim britanske serije, ova se bavi kraljevskom porodicom, od trenutka kada je Elizabeta došla na presto, pa tokom Drugog svetskog rata, i nadalje. Puna je istorijskih zanimljivosti, fantastičnih glumaca, posebno volim britanski način igre i njihovu svedenu emociju ispod koje pršte razni temperamenti.

FILM

"A star is born" , srpski  "Zvezda je rođena". Nestvarno je gledati Bredli Kupera kako glumački briljira, peva uživo, pritom kada shvatite da je film režirao, producirao, pisao uz scenariste, pisao tekst i radio aranžmane za songove, prosto se pitate da li je taj čovek vanzemaljac. Ledi Gaga nikada nije bila meni posebno zanimljiva, ali me je kupila i glumački, i najzad je njen fantastični glas došao do izražaja, bez gomile "ludila” u aranžmanima kao u većini njenih pesama.

PREDSTAVA

"Inside out" - novi mjuzikl Pozorišta na Terazijama. Mjuzikl prati sudbine šest žena koje se jednom nedeljno sreću na psihoterapiji kako bi se, na što adekvatniji način, suočile sa preprekama. Divni songovi, odlične koreografije i fantastična igra koleginica Ivane Knežević, Jelene Jovičić, Mine Lazarević, Ivane Popović, Dušice Novaković i Suzane Lukić prava je preporuka da pogledate ovu predstavu.

RESTORAN

"Vuk" - prava beogradska kafana, duh starih vremena, uspomene na detinjstvo, porodične ručkove u restoranu. Najbolja sarma i pilav u gradu, gurmanluci domaće kuhinje, u divnom ambijentu. Ne preskočite nikako ni šnenokle ili tri leće.

VINO

"Talas beli Deurić" - lagano, lepršavo, pitko vino. Najbolje je da sednete u auto i da se provozate do Fruške gore na čijim se obroncima nalaze vinogradi Deurić vinarije, da uz vrhunske domaćine probate ovo, ali i sva njihova fantastična vina, dok vam pogled luta preko nepreglednih proplanaka. Uživanje i za dušu, i za nepce.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Milan Ilić

Pogledajte još