KOMEMORACIJA ŠABANU ŠAULIĆU: Porodica i prijatelji oprostili se od velikana narodne muzike

Komemoracija Šabanu Šauliću, kojoj su prisustvovali porodica tragično nastradalog pevača, njegovi prijatelji, saradnici i poštovaoci, održana je danas u Skupštini grada Beograda.

Među prvima su u veliku salu stigli uplakani Goca Božinovska i Šabanov brat Hasan Dudić, a zatim Sneki Babić, Miša Mijatović, Saša Nikolić, Miroslav Ilić, Dragana Mirković, Zorica Brunclik i Kemiš, Milena Plavšić, Željko Joksimović, Saša Popović i Suzana Jovanović, Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić, Jelena Broćić, Damir Handanović, Vesna Milanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, Dejan Matić, Dragan Kojić Keba, Neda Ukraden, Zlata Petrović, Nada Topčagić, Aleksandar Antić, Aleksandar Vulin sa ženom...

Veliki broj prijatelja i članova porodice pevača počeo je već oko 10 časova da se okuplja ispred Skupštine grada Beograda, gde će odati počast nastradalom kralju folka.

Predsednik Saveza estradno-muzičkih umetnika Dragiša Golubović kazao je da je teško prihvatiti istinu da Šaban Šaulić, kralj narodne muzike, više nije među nama.

- Kada je pevao verovali ste mu jer je u pesmu unosio svoju tananu dušu. Stvorio je toliko ličan stil da niko nije mogao da ga kopira. Počeo je karijeru jako mlad i sarađivao s mnogim istaknutim umetnicima. Njegove oči bile su ogledalo njegove duše, iskrile su kada je bio veseo i radostan, baš ga tako pamtimo, teško će nam biti, ali ostaće njegova pesma - rekao je Golubović.

Šabanov dugogodišnji saradnik Rade Vučković kazao je da danas tuguje cela Srbija, Šabac i milioni obožavatelja slavnog pevača širom sveta.

- Najlepše melodije i tekstove napisao sam za tebe, samo si ti mogao tekstove da dovodiš do savršenstva. Bio si dobar, pošten, skroman čovek, nisi ni sam znao koliko veliki. Dogovorili smo se da ćemo da ostarimo zajedno, da se družimo u Krčedinu i pecamo. Izdao si me, otišao si pre mene i odneo deo mene - rekao je Vučković.

Šabanov prijatelj i PR Goran Jovanović napomenuo je da poznati pevač ušao u srca miliona ljudi.

- Ostaju uspomene na svu pažnju i ljubav koju su darivao i ostaju pesme u koje si utkao dušu široku kao Dunav koji si toliko voleo - rekao je Jovanović.

Prvo je u dom na Dedinju došao veliki broj Šaulićevih prijatelja, ali su se okupili i svi članovi porodice, a i unuk Luka Adžić je stigao iz Belgije.

U kući je bilo veoma potresnih scena, čuli su se i jecaji, a kada su se članovi porodice okupili, svi su krenuli u Skupštinu grada.

Među prvima su na komemoraciju došli Zorica Brunclik i Kemiš, Rade Jorović, Dajana Paunović, Sneki Babić, Bane Ružić, a ćerka Ilda Šaulić došla je vidno potresena.

Podsetimo, kovčeg sa posmrtnim ostacima kralja narodne muzike Šabana Šaulića, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći 17. februara u Nemačkoj, sinoć je iz Dortmunda transportovan avionom Vlade Republike Srbije na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

U avionu su bila Šabanova deca, Sanela i Mihajlo, koja su istog dana kada je pevač poginuo otputovala u Nemačku. Oni su se tek sada ponovo sreli sa svojom porodicom upravo na aerodromu.

Izvor: Tanjug/Novosti.rs
Foto: sabansaulic/Instagram

Pogledajte još