PESMA KRUNA POBEDNIK BEOVIZIJE: Nevena Božović putuje u Tel Aviv! (VIDEO)

Srbija je večeras izabrala pobednika „Beovizije 2019“, istovremeno  dobili smo i srpskog predstavnika na ovogodišnjem „Evrosongu“, a to je Nevena Božović sa numerom "Kruna".

Za mesto na evrovizijskoj sceni u Tel Avivu takmičilo se 12 izvođača.

Takmičarski deo otvarila je Saška Janks pitanjem Da li čuješ moj glas. Bez mnogo čekanja „Majdan“ je izašao na binu i počelo je planirano razbuđivanje.

Na kraju prvog šou-programa prolazak u nastavak takmičenja slavili su Aleksandra Sekulić (Tugo), Saška Janks (Da li čuješ moj glas), Nataša i Una (Samo bez straha), Ivan Kurtić (Bela), „Vonder strings“ i Ivana Vladović (Moja bol) i Sofija Perić (Aritmija).

Tokom druge polufinalne večeri „Beovizije“ kvalifikovali su se „Majdan“ (Budim te), Jana (Viktorija), Nevena Božović (Kruna), Ana Popović (Lutaš), Dženan Lončarević (Nema suza) i Lord (Radnički sin).

Svi oni su se večeras borili ne samo za pobedu na festivalu „Beovizija 2019“, već i za odlazak u Izrael, gde se ove godine održava 64. „Evrosong“.

Večerašnji pobednik predstavljaće Srbiju na evrovizijskoj sceni, to jest na najvećem evropskom muzičkom takmičenju koje se 14, 16. i 18. maja održava u Tel Avivu.

Domaćini velikog finala „Beovizije 2019“ bila su dva voditeljka para koja su nas vodila kroz dve polufinalne večeri – Dragana Kosjerina i Ivan Mihailović, Ana Babić i Nebojša Milovanović.

Izvor: Novosti
Foto: nevenabozovicofficial/Instagram

Pogledajte još