Izložba portreta savremenih Amerikanaca

0

VAŠINGTON, 19. avgusta 2010. (Beta-AFP) – Portreti pisaca, repera, naučnika i drugih znamenitih savremenih ličnosti okupljeni su na izložbi "Amerikanci sada" u Galeriji portreta u Vašingtonu čija je ambicija da pokaže da je žanr portreta i danas aktuelan.

VAŠINGTON, 19. avgusta 2010. (Beta-AFP) – Portreti pisaca, repera, naučnika i drugih znamenitih savremenih ličnosti okupljeni su na izložbi “Amerikanci sada” u Galeriji portreta u Vašingtonu čija je ambicija da pokaže da je žanr portreta i danas aktuelan.

Izloženo je više od 70 portreta ličnosti koje su napravili bilo savremeni slikari i fotografi ili umetnici koji neguju druge tehnike kao što su video zabeleške.

Centralni eksponat je portret Baraka Obame pod nazivom “Hope” (Nada), rad mladog kalifornijskog umetnika Šeparda Ferija, prvo štampan kao poster koji je postao popularan širom SAD tokom predsedničke kampanje 2008. Pored njega je portret prve dame SAD Mišel Obame rađen u stilu koji podseća na stil Endija Vorhola, dok je dobitnica Nobelove nagrade za književnost Toni Morison predstavljena na ulju na platnu u hiperrealističnom stilu i u gotovo prirodnoj veličini.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.