DAME OTKRIVAJU: Zbog čega se ljubav u vezama gasi?

Emocije koje se pravilno ne neguju, vremenom se mogu ugasiti. Iako je teško priznati, mnoge duge veze završene su jer je rutina ugasila ljubav. Ljubav se uglavnom, češće ugasi kod žena, jer je njima potrebno više pažnje, pa samim tim, one pre osete rutinu i nedostatak nežnosti.

Emocije se kod žena ugase uglavnom iz tri razloga:

Nedostatak poštovanja

Osnov svake zdrave veze je poštovanje. Veza u kojoj je poštovanje počelo da izostaje postepeno upada u krizu, a završava se sigurnim raskidom.

Nedostatak pažnje

Kada primetite da vas partner više ne sluša šta govorite, ne posvećuje vam pažnju, a nema ni one nekadašnje bliskosti među vama, znate da ste se oboje ohladili i da takav odnos više nema smisla. Svaka žena želi intiu sa svojim partnerom, zagrljaj, razumevanje i podršku, a ako to ne dobija, onda zaista nema poente ni da ostane u takvoj vezi.

Drugima je interesantnija

Žena koja oseti da je svima drugima zanimljivija i privlačnija nego svom partneru, poželeće da ponovo oseti leptiriće u stomaku i izgubljenu pažnju. Dama koja ima svu pažnju svog partnera, sa druge strane, neće biti zainteresovana za udvaranje drugih muškaraca.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još