KAZNA ZATVORA DO OSAM GODINA: Potvrđena optužnica protiv Tonija Cetinskog

Nakon što je u januaru protiv pevača Tonija Cetinskog podneta optužnica zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posledicom, pulski Opštinski sud danas je potvrdio optužnicu.

Cetinski je 2017. godine izazvao nesreću u Rovinju u kojoj je poginuo 62-godišnji muškarac. Pevaču se stavlja na teret da je, kršeći propise o sigurnosti u saobraćaju, izazvao nesreću sa smrtnim ishodom iz nehata, prenosi Index.hr i dodaje da ukoliko bude optužen za ubistvo iz nehata, pevaču preti kazna zatvora u trajanju do osam godina.

Advokat Tonija Cetinskog kratko je "Jutarnjem listu" rekao:

- Potvrdili su optužnicu i uputili na suđenje. Nemamo komentar, a svoje argumente ćemo izneti na suđenju. Sudsko veće je odlučiilo da su dokazi koje je tužilac dostavio dovoljni da se otpočne suđenje, a da će se na suđenju odlučivati da li je kriv ili ne.

Cetinski se tereti da je vozilom ušao u krivinu, a da se prethodno nije uverio da li može da izvrši skretanje na siguran način po druge učesnike u saobraćaju. Takođe se tereti da nije prilagodio brzinu kretanja i da usled svega navedenog, nije obratio pažnju na muškarca koji je ležao na putu, i vozilom prešao preko osobe koja je ležala na leđima narušenog zdravlja usred srčane bolesti i u alkoholisanom stanju.

Index piše i da ukoliko se prema odredbama Kaznenog zakona utvrdi da je kriv, Cetinskom preti od jedne do osam godina zatvora.

Izvor: Mondo.rs
Foto: tonicetinski/Instagram

Pogledajte još