ČETIRI JASNA ZNAKA: Da li prijateljstva ispaštaju zbog vaše emotivne veze?

Kada započnete novu vezu, početni period zna da bude težak, iz prostog razloga, što treba da se naviknete na promenu i nađete način da balansirate između partnera i prijatelja, međutim, kada veza postane nešto ozbiljnija, neretko se dešava da jedna strana ispašta.

Na samom početku veze, normalno je da više vremena provodite sa partnerom, kako biste što bolje upoznali jedno, drugo, ali ako vaša veza i godinama nakon toga počne da oduzima gotovo sve vaše slobodno vreme, krajnje je vreme da se trgnete i da pokušate da spasite svoja prijateljstva.

Problem je što mi često sami nismo svesni da smo zapostavili svoje prijatelje. Pa ipak, postoje jasni znaci u našem ponašanju, koji pokazuju da smo zbog partnera zapostavili svoje drage ljude.

1. Često otkazujete dogovorena druženja

Ukoliko često otkazujete druženja, kako biste proveli vreme samo sa partnerom, vaša prijateljstva trpe. Prijatelji vam to mogu zameriti, jer će se osećati zapostavljeno, posle svega što ste zajedno prošli.

2. Novosti o prijateljima saznajete na društvenim mrežama

Ako važne događaje u životu vaših prijatelja saznajete na društvenim mrežama, zapitajte se, kada ste ih poslednji put pozvali. Uostalom, ako se osećaju zapostavljeno, ni oni ne žele da vas uključuju u svoje važne trenutke, jer su se razočarali.

3. Kada ste sa prijateljima pričate samo o svom emotivnom životu

S obzirom na to, da vas zbog vaše veze veoma retko viđaju, poslednje o čemu vaši prijatelji žele da razgovaraju je vaša veza. Zato kada se sa njima, napokon nađete, posvetite im pažnju i pokažite interesovanje, za njihove živote.

4. Partner vas ubeđuje da previše vremena provodite sa prijateljima

Nikako ne dopustite da vas posesivnost vašeg partnera udalji od prijatelja, jer ukoliko mu posvećujete dovoljno vremena i pažnje, on ne bi trebalo da se meša u ono vreme, koje je samo za vas, a prekopotrebno je u svakoj vezi.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još