Vaterpolisti Srbije žele medalju na EP

0

BEOGRAD, 23. avgusta 2010. (Beta) – Vaterpolo reprezentacija Srbije uoči odlaska na Evropsko prvenstvo u Zagreb suočila se sa finansijskim problemima, ali će ekipa pokušati da donese jednu od medalja sa tog takmičenja.

BEOGRAD, 23. avgusta 2010. (Beta) – Vaterpolo reprezentacija Srbije uoči odlaska na Evropsko prvenstvo u Zagreb suočila se sa finansijskim problemima, ali će ekipa pokušati da donese jednu od medalja sa tog takmičenja, poručili su vodeći ljudi srpskog vaterpola.

“Atmosfera u savezu i reprezentaciji je nikad bolje, a novca nikad manje. Imali smo dosta problema u organizaciji priprema, a danas sam potpisao i kredit koji smo morali da podignemo za troškove na EP”, izjavio je predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Prvi čovek srpskog vaterpola objasnio je da VŠ, zbog velikog broja takmičenja ove sezone, praktično već potrošio novac koji je dobijen iz republičkog budžeta. Troškovi su, kako je naveo Sovrović, veliki i za mlađe reprezentativne kategorije.

“Samo za osnove troškove 14-dnevnog boravka u Zagrebu i dnevnice od 40 evra, moramo da platimo oko 150.000 evra. Potrebna su nam i sredstva za oporavak igrača i nepredviđeni troškovi. Ne smemo da zaboravimo ni troškove koje smo imali za pripreme. Sve to ukupno izađe na oko 450.000 evra”, pojasnio je Sovrović.

Vaterpolo reprezentacija Srbije u petak putuje u Zagreb, a u nedelju od 16.30 u prvom kolu Grupe B igra protiv Grčke. U ovoj grupi još će se takmičiti Mađarska, Nemačka, Rusija i Makedonija. Titulu prvaka Evrope braniće Crna Gora.

On je dodao da ukupni godišnji budžet VSS iznosi oko 1,6 miliona evra, što se uglavnom obezbeđuje ugovorima sa nekoliko velikih sponzora.

“Znamo da je i u ostalim sportovima teško, ali za razliku od drugih mi smo svetski prvaci i vicešampioni sa poslednjeg Evropskog prvenstva”, zaključio je Sovrović.

Selektor svetskog prvaka Dejan Udovičić rekao je da zbog trenutne situacije “oseća stid i tugu”.

“Voleo bih da smo imali vedriju temu pred početak EP u Zagrebu. Moram javno da kažem da ovi momci nisu vrednovani onako kako zaslužuju svetski prvaci. Što se tiče onoga u bazenu, pripreme za EP su išle dobro. Kao i uvek, optimista sam i nadam se najboljem na prvenstvu“, poručio je Udovičić.

Strateg “delfina” ocenio je da bi finansijski problemi mogli da utiču na budućnost srpskog vaterpola.

“Ja moram do 1. septembra da odlučim da li ćemo prijaviti ekipu za Svetsku ligu koja se igra sledeće godine i koja će biti kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Takođe, zbog finansija ćemo morati da biramo između vrhunskih rezultata i razvoja mlađih katogorija, a jedno bez drugog ne ide”, istakao je Udovičić.

Vaterpolista Srbije Živko Gocić obećao je da će ekipa pokušati da dobije svaku utakmicu.

“Siguran sam da ćemo u svakom meču dati maksimum i želeti da dođemo do pobede. Fizički i mentalno smo spremni za to, ali videćemo da li ćemo uspeti. Bez obzira na probleme, dostojno ćemo reprezentovati zemlju. Pokušaćemo da dođemo do borbi za medalju”, zaključio je Gocić.

Vaterpolo reprezentacija Srbije u petak putuje u Zagreb, a u nedelju od 16.30 u prvom kolu Grupe B igra protiv Grčke. U ovoj grupi još će se takmičiti Mađarska, Nemačka, Rusija i Makedonija. Titulu prvaka Evrope braniće Crna Gora.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.