Učestvuje više od 350 izlagača

Međunarodni sajmovi ambalaže, mašina i opreme za pakovanje „Pakek ekspo Balkan 2007“ i mašina, sirovina, aditiva i začina za pekare, konditore i ugostiteljstvo „Konbak ekspo Balkan 2007“ biće održani od 19. do 22. septembra na Beogradskom sajmu, najavio je juče direktor sajma Anđelko Trpković. 

Na ovogodišnjem, šestom specijalizovanom Sajmu ambalaže, mašina i opreme za pakovanje svoj proizvodno−izlagački program u halama jedan i pet predstaviće više od 350 domaćih i stranih firmi, rekao je Trpković. Pored zemalja regiona i Evrope, na ovogodišnjoj manifestaciji predstaviće se i kompanije iz Argentine, SAD, Tajvana, Japana, Novog Zelanda, a najviše firmi − 88 je i ove godine iz Italije. Industrija pakovanja i ambalaže u svetu predstavlja visoko−profitnu granu, koja beleži sve veći rast i ima veliki značaj i za srpsku privredu, jer Srbija godišnje izdvaja 150 miliona dolara za uvoz mašina za pakovanje i 50 miliona dolara za ambalažu, rekao je Trpković. U modernoj proizvodnji više od 90 odsto proizvoda mora biti upakovano, a ambalaža u sve većoj meri utiče na konačnu odluku kupca, pa način i vrsta pakovanja i njen izgled postaju sve izazovniji za proizvođače ambalaže, dodao je on.

Treći međunarodni specijalizovani Sajam mašina, sirovina, aditiva i začina za pekare, konditore i ugostiteljstvo okupiće u Hali 14 Beogradskog sajma 200 izlagača iz 17 zemalja, među kojima je 68 iz Italije, 16 iz Turske, osam iz Nemačke. Na toj manifestaciji biće predstavljene savremene mašine i oprema, aditivi i začini za pekarstvo, konditore, poslastičarstvo, ugostiteljstvo, sladoled, rashladni uređaji, skladišta, sredstva za čišćenje, održavanje i zaštitu i drugo. Taj sajam će biti zanimljiv ne samo za vlasnike 17.000 ugostiteljskih objekata i 6.000 pekara, koliko ih je registrovano u Srbiji, već i za proizvođače konditorskih artikala, dodao je Trpković. („Pregled“)

Pogledajte još