NAPRAVITE SAME: Dve idealne frizure za dame sa gustom kosom

S obzirom na to da je kosa ono što krasi svaku ženu i čini je atraktivnijom, nije ni čudo što svaka od nas želi da nam uvek bude lepa, ztrava i stilizovana. Većina žena čezne za kosom punom volumena i koristi mnoge beauty preparate, kako bi barem vizuelno postigla efekat guste kose. Sa druge strane, žene koje imaju veoma gustu kosu, imaju velike poteškoće sa odabirom idealne frizure.

Najveći problem osobama sa gustom kosom predstavljaju dani kada ih kosa ni najmanje ne sluša, jer tada je neobuzdana i ne postoji ništa čime je možete učvrstiti i pokupiti, tako da se ona ne raspadne za svega pola sata.

Ipak, postoje frizure, koje čak i gustoj kosi mogu "stati na kraj" i zadržati je u istom obliku tokom celog dana.

Ako imate dužu, gustu kosu, pletenice sa strane idealan su izbor frizure, za dnevne, casual kombinacije. Ukoliko želite formalnu frizuru za posao, lepo začešljajte kosu i napravite frizuru da svaki pramen ostane na svom mestu. Sa druge strane, ako ste ljubitelj boho monatičnog stila, izvucite nekoliko pramenova, tako da cela frizura dobije messy prizvuk.

Punđa je takođe frizura, koja će vašu kosu obuzdati tokom celog dana. Najlepše su voluminozne punđe, koje izgledaju stilizovano i bogato, pa su one upravo najbolji izbor za devojke sa dugom i gustom kosom. Možete se odlučiti za nisku ili visoku punđu, neurednu ili perfektnu baletsku punđu, sve će izgledati besprekorno.

Da bi vaše frizure izgledale dobro, ne zaboravite da pripremite svoju gustu kosu, odnosno da je dobro isfenirate, i namažete ulje za kosu, koje će joj dati mekoću i sjaj.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još