Pretraga lokacije Belaćevac će potrajati

OBILIĆ, 31. avgusta 2010. (Beta) - Pretraga lokaliteta Belaćevac, koja je počela u utorak, može da potraje i mesecima jer bi se posmrtni ostaci, prema informacijama koje nadležni imaju, mogli nalaziti na dubini od 30 metara, izjavio je direktor Odeljenja za sudsku medicinu kosovskog ministarstva pravde Arsim Grdžaliju.

"Imamo informacije da su na lokaciji rudnika površinskog kopa zakopana tela Srba i to na dubini od 30 metara. Kao profesionalci, proverom moramo da potvrdimo tu informaciju", kazao je agenciji Beta Gradžaliju koji se nalazi na tom lokalitetu kod Obilića gde se, kako se sumnja, nalaze posmrtni ostaci 26 Srba, među kojima i devet rudara kidnapovanih 1998. godine

Prema njegovim rečima, vreme pretraživanja će potrajati, jer je to lokacija iz koje je vađen ugalj, što znači da teren nije stabilan.

Grdžaliju je rekao da će zbog toga biti otvoren veliki stepenasti krater do 25 metara dubine, nakon čega će stručnjaci ući da rade svoj posao.

Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestale i rukovodilac beogradske radne grupe Veljko Odalović ocenio je u izjavi za agenciju Beta da početak radova na lokaciji Belaćevac dokazuje da postoji spremnost i Euleksa i Prištine da se jedna ovako značajna lokacija proveri.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.