USKORO OTVARANJE: Posle Rusije i Srbija dobija ćirilički "Starbaks"

Svetski lanac "Starbaks" otvoriće svoju prvu kafeteriju u Srbiji 15. aprila u Tržnom centru Rajićeva u Beogradu, prvu u nekoj od država nekadašnje Jugoslavije i sa natpisom na ćirilici.

Američka kompanija "Starbaks" kojoj je primarna delatnost prodaja napitaka od kafe i koja u svom vlasništvu ima lanac kafeterija širom sveta, pristao je da njegov logo bude ispisan na ćirilici još samo u Moskvi.

Prvu poslovnicu otvorili su u Sijetlu 1971. godine jedan profesor engleskog jezika, profesor istorije i jedan pisac koji su zajedno studirali na Univerziteta u San Francisku. Kompanija je dobila ime po mornaru iz dela "Mobi Dik", koji se zvao Starbak.

Danas je "Starbaks" prisutan na više od 27.000 lokacija širom sveta. U našem regionu, poznati lanac kafeterija je prisutan u Mađarskoj, Rumuniji, Grčkoj i Bugarskoj.

Već tokom ove godine planirano je da će osim kafeterije u Tržnom centru Rajićeva, biti otvoreno još desetak ovih objekata u Srbiji, a među lokacijama su i Aerodrom "Nikola Tesla", "Belgrade Skyline", šoping mol u "Beogradu na vodi", Knez Mihailova i Terazije.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još