ROMANTIČNA ČIPKA: Sinonim ženstvenosti i senzualnosti

Leto je sve bliže, što znači da je vreme za naše omiljene lepršave i romantične odevne kombinacije, pastelnih boja, na čelu sa belom. Kada su materijali u pitanju, čipka je definitivno naš izbor za elegantne, letnje kombinacije, koje će u vama probuditi ženstvenu damu od stila, koja pleni svojim izgledaom, ali pre svega svojim držanjem i harizmom.

Čipka je vremenom postala sinonim za eleganciju i ženstvenost, a kako iz sezone u sezonu, kada je čipka u pitanju, možemo pronaći samo varijacije na temu, ali ne i sezonu bez čipke, jasno je da je reč o modnom klasiku, koji decenijama ne silazi sa modnog trona. Nastala je u Italiji, a zatim se još u renesansi proširila celom Evropom i od tada je omiljeni materijal zbog svoje elegancije, ali i lakoće.

Ono što čipku čini još ekskluzivnijom, je činjenica, koja je čini još ekskluzivnijom i luksuznijom, a to je naravno činjenica da je reč o ručnom radu.

S obzirom da je reč o veoma delikatnom materijalu, samo pravi umetnici zadržaće se u granicama dobrog ukusa.

Čipka će najbolje stajati damama koje imaju samopouzdanja, jer ona naglašava eleganciju, stav, ali i senzualnost žene.

Ona je izrazito pogodna, za večernje outfit-e, a kada je odaberete za dnevnu varijantu, potrudite se da bude reč o pamučnoj čipki, koja će se naći na romantičnoj košuljici, ili lepršavoj haljinici.

Ponesite čipku i pokažite svoju ženstvenu i senzualnu prirodu, ovog leta!

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još