PREPORUKA NEDELJE: Slaviša Pavlović – serija, predstava, piće, film, restoran

Pisac Slaviša Pavlović do sada je napisao i objavio šest knjiga. Trenutno priprema roman o Jovanu Dučiću, koji će izaći u u izdanju Lagune. Njegov roman Zavet heroja, bio je na desetom mestu Top liste najprodavanijih knjiga u Moskvi, a recenzent izdanje ove knjige bio je Sergej Nariškin, šef spoljnoobaveštajne službe Ruske Federacije. Pored Zaveta heroja, autor je bestselera Apisov apostol i Ratnici Crne ruke. Našim čitaocima preporučuje omiljenu seriju , predstavu, omiljenu rakiju Krstić, film i svoj omiljeni kutak za odmor i obedovanje, restoran "Gusan".

SERIJA

– "Senke nad Balkanom", jeste najbolja serija koja se pojavila u proteklih nekoliko decenija. Sjajan scenario koji potpisuju Vlada Kecmanović i Dejan Stojiljković, izuzetno je prikazan u produkciji Kobra filma. Domaći zadatak za sve one koji se bave filmom i režijom. Naravno, tu treba pomenuti i ozbiljan rad Dragana Bjelogrlića i celokupne glupmačke ekipe.

PREDSTAVA

– “Osama” u režiji Darka Bajića, koju je dramatizovao Kosta Peševski, po knjizi Osama, Vladimira Kecmanovića. Izuzetna glumačka ekipa, predvođena Andrijom Kuzmanovićem, zaista zavređuje svaku pažnju ljubitelja pozorišta.

PIĆE

Rakija Krstić, koju proizvodi naš proslavljeni NBA košarkaš i kapiten reprezentacije Nenad Krstić. Ne bih znao šta pre da preporučim; šljivu ili neku drugu voćnu rakiju. Kao ljubitelj rakije, poznajem kvalitet, a siguran sam da ko bude probao, neće se pokajati, naprotiv. Rakija Krstić će biti njegov izbor. Siguran sam, da će u budućnosti, ovaj brend biti poznat ne samo kod nas, nego i u svetu, a činjenica da je proizvođač jedan od naših najboljih košarkaša svih vremena, govori i o tome da veliki ljudi, šta god rade, rade na izuzetan i kvalitetan način.

FILM

„Bitka za Sevastopolj“ predstavlja izuzetno rusko ostvarenje, u produkcijskom i glumačkom pogledu vredno kao i holivudski blokbasteri, sa napomenom da za razliku od Holivuda, ruska umetnost donosi i jednu tešku ljubavnu i rodoljubivu priču, koja je u ovom vremenu i u ovim okolnostima, preko potrebna.

RESTORAN

– Restoran "Gusan" u ulici Svetozara Markovića. Izuzetna hrana i piće, po veoma pristupačnim cenama, mesto je okupljanja boema i umetnika. Usluga je brza, izuzetna, dok posebnu pohvalu predstavlju vlasnici ovog divnog restorana.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još
1 komentar
  1. Anja says

    Izuzetno pristrasne preporuke.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.