Završen prvi Art&fashion događaj u organizaciji Fondacije Saša Marčeta i Agencije Fabrika

Na završnoj večeri Art&fashion događaja u organizaciji Fondacije Saša Marčeta i Agencije Fabrika,održan je performans Zinaida&Letroiane, mini koncert Jele Cello i performans Anna Cappeli Adora il Baustelle.

- performans Zinaida&Letroiane koji objedinjuje teatar, literaturu, modu i muziku.
Modni deo: najnovija kolekcija visoke mode Italo Marseglie za sezonu proleće/leto 2019.(Italia)
U naslovnoj ulozi Jelene Trojanske: Tamara Aleksić (Srbija)
Režija i koreogrrafija: Rossano Giuppa (Italia)

- mini concert klasične muzike čelistkinje Jele Mihailović, koji je odusevio publiku,a izvedene su numere sa njenog novog, trećeg albuma "Potraga za magičnim violončelom“ koji izlazi za PGP-RTS krajem maja. Jela se prvi put pojavljuje kao koautor muzike i album predstavlja kompleksno muzičko delo za violončelo i simfonijski orkestar I njen do sada najambiciozniji muzički projekat, sniman sa njenim šezdesetočlanim simfonijskim orkestrom Jela Cello Power Symphony Orchestra

- Performans “Anna Cappelli adora il Baustelle”, pozorišno-modni-muzički performance, zasnovan na legendi o Anni Cappelli.

U naslovnoj ulozi Anne Cappelli: Biancarosa Nappi(Italia)
Kostimograf: Italo Marseglia(Italia)
Režija i koreografija: Rossano Giuppa(Italia)

Ovaj performans kroz teatar ,modu i muziku inspirisana scenarijom Anibala Rucela ( Annibale Ruccello)"Ana Kapeli" i muzikom grupe Baustel.

Svako od nas ima svoje opsesije.Uključujući i Anu Kapeli koja će se susresti sa svojim duhovima i psihozama,na sceni odevenim u bele košulje Itala Marselja,dok svira Baustel.

Fondacija Saša Marčeta na čelu sa Gđom Vericom Suić je mlada neprofitna organizacija osnovana sa ciljem da svojim delovanjem doprinese razvoju i popularizaciji kulture, nauke i umetnosti i razvoju kulture na svim nivoima. Svojim radom podržava umetnike i mlade u nastojanju da postanu pokretači pozitivnih promena.

Nova ARTmosfera naziv je velikog projekta Fondacije Saša Marčeta, zvanično otpočetog u novembru prošle godine I Art&Fashion je nastavak ovog projekta.

Pogledajte još