SPEKTAKL U ARILJU: Nenad Stanković nokautom savladao Hrvata i najavio napad na svetsku titulu

U povodu proslave Dana opštine sinoć je u Sportskoj hali u Arilju u prisustvu oko hiljadu gledalaca Nenad Stanković jedan od naših najboljih boraca, višestruki evropski i svetski šampion savladao je nokautom u četvrtoj rundi profesionalnog boksera iz Hrvatske sa IBF i WBF liste Josipa Jalušića.

Ono što je posebno obeležilo ovaj spektakl bilo je izuzetno korektno ponašanje publike koja je u tišini pozdravila intoniranje hrvatske himne i sve vreme sportski navijala za našeg šampiona, što nažalost tokom prethodnih godina nije bila uobičajena slika kada su u pitanju susreti srpskih i hrvatskih sportista.

Opština Arilje i Sportski savez organizovali su, po prvi put u istoriji ovog kraja, ovakvu manifestaciju kojoj su prethodili bogat muzički program i uvodne borbe mladih boraca u Sanda lajtu kombat japanskoj borilačkoj veštini (miks borilačkih veština) i dva bokserska meča, gde je svoj debi imao i naslednik našeg šampiona, Nemanja Stanković koji je ostvario i prvu zvaničnu pobedu na početku svoje karijere.

Brojni gosti iz Beograda i drugih gradova, među kojima su bile i predstavnice Diplomatskog kluba (IWC) koji su došli da podrže našeg šampiona osetili su nadaleko čuveno gostoprimstvo ovog kraja, obišli su Crkvu Svetog Ahilija, a bili su im predstavljeni privredni potencijali opštine i mogućnosti za pokretanje zajedničkih projekata u oblastima tekstilne proizvodnje, prerade voće i povrća, a posebno nadaleko čuvene ariljske maline zaštitnog brenda ovog kraja.

Ovim događajem počelo je zvanično obeležavanje Majskih dana kulture koji traju do 28. maja.

- Utisci su fenomenalni. Nokaut u četvrtoj rundi protiv sjajnog Jalušića. Drago mi je da se jedan ovakav spektakl organizovan po prvi put u istoriji ovog kraja, u Arilju, u prisustvu više od 1.000 gledalaca. Predstavili smo se zaista kao pravi domaćini i ponosan sam što je sve proteklo u fer i sportskoj atmosferi, nije se zviždalo himni Hrvatske, niti je bilo ružnih scena što je inače uobičajena scenografija poslednjih godina kada su u pitanju sportski događaji predstavnika Srbije I Hrvatske - rekao je Stanković nakon pobede i otkrio zašto je odabrano baš Arilje:

- Znate, ne mora baš svaki događaj da se održi u Beogradu. Ovoje bila idealna prilika da ljudi iz zapadne Srbije i Šumadije uživaju u jednom ovakvom spektaklu. Zaista su bili oduševljeni. Koristim priliku da se u ime svog tima još jednom zahvalim predsedniku opštine Milošu Nedeljkoviću, predsedniku Skupštine opštine Dragiši Terziću i njihovim saradnicima, Saši Lukoviću prvom čoveku Sportskog saveza i svim Ariljcima jer smo se svi osećali kao kod kuće. Zahvaljujem se i Udruženju Diva turizma iz Beograda na odličnoj organizaciji i protokolu. – naglašava Stanković.

A kao potvrda njegovih reči najbolje svedoči detalj da su posle izuzetne, a na momente zaista žestoke borbe, gde je sve prštalo, oba borca sa svojim timovima u tamošnjem kafeu "Havana" u srdačnom druženju analizirali detalje borbe, gde je Hrvat još jednom čestitao Stankoviću na zasluženoj pobedi.

Autor: Nadlanu.com
Foto: M. Antić

Pogledajte još