Di-džej takmičenje

Nakon liste od 49 di-džejeva koji se takmiče za najboljeg domaćeg di-džeja, izabrano je prvih 13. A to su (po abecednom redu): Alexandar Ivković, Alexandar, Bokee, Dacha, Dejan Milićević, Flip, Marko Nastić, Marko Vuković, Necone, Pop DJ, Rahmanee, Side 1, Toxic.

Prvobitno je trebalo da njih 12 uđe u uži izbor, ali zato što dva imaju identičan broj glasova, odlučeno je da ih bude 13. Glasanje za najboljeg domaćeg (The Best DJ Annual Awards) počelo je 14. septembra. Ovo je završetak prve faze glasanja, odnosno – kvalifikacija.

U drugoj fazi glasanja publika će birati tri najbolja domaća disk – džokeja koji će ujedno nastupati na Technology žurci sa stranim gostima. Na samom događaju trojici prvoplasiranih biće dodeljene nagrade u vidu zlatne, srebrne i bronzane ploče, kao simolično priznanje za njihov dosadašnji rad.

Na Plastic Jam-u, koji se napunio tek iza 1.30 i dobio na svojoj pravoj atmosferi, slušali su se dobri progressive zvuci momaka koji su se, između ostalih, našli na listi 49 imena - Marka Vukovića, Alexandra, Nikole Pešića, Dirty Covera i drugih..

Druga faza glasanja trajaće od 1. do 26. oktobra, a rezultati glasanja i proglašenje pobednika desiće se na samom događaju koji će biti održan 26. oktobra u Expo centru.

Što se tiče prvih trinaestoro, ne iznenađuje ulazak u uži izbor Dejana Milićevića, Marka Nastića (Marko je oba puta na Technology žurci pobeđivao), i Flipa, ali se sasvim sigurno može uočiti da je kod nas progressive house uzeo maha - Pop di-džej, Marko Vuković, Alexandar, pored standardnog dvojca Bokija i Dache. Ni drum n bass ne zaostaje, tu su četvorica predstavnika ove scene Toxic, Rahmanee, Side 1 i Necone.

U kvalifikacijama se nije našao nijedan di-džej izvan Beograda, tj. bolje je reći – nije se našao ni onaj jedan koji je bio u konkurenciji – Vladimir Aćić.

Čekamo 26. oktobar da vidimo ko je najbolji domaći di-džej, možda nas nešto i iznenadi. A po svemu sudeći najboljidi-džej je onaj ko ima najvrednije glasače.

Tekst: Nada Veljković
Foto: Mirjana Ristić

Fotografije sa ovog događaja pogledajte u foto galeriji

Pogledajte još