LAGUNA PREDSTAVLJA: "Na sve strane mali požari" - Selest Ing

Foto: Laguna/Promo

Roman "Na sve strane mali požari" američke autorke Selest Ing bavi se prirodom identiteta i žestoko privlačnom snagom majčinstva – i prividom da se poštovanjem pravila može preduprediti katastrofa.

U Šejker Hajtsu, mirnom, naprednom gradiću u okolini Klivlenda, sve se planira – od rasporeda krivudavih puteva, preko boja kuća, do uspešnih života koje će voditi njegovi stanovnici. A niko taj duh ne oličava više od Elene Ričardson, stuba ove provincijske zajednice koja isključivo živi po pravilima.

A onda u grad dolazi Mija Voren, zagonetna umetnica i samohrana majka, zajedno sa maloletnom ćerkom Perl, i krhka ravnoteža prividno savršenih odnosa se remeti – idila Šejker Hajtsa nestaje poput mehura od sapunice.

Kad stari porodični prijatelji Ričardsonovih pokušaju da usvoje kinesko–američku bebu, izbija bitka za starateljstvo koja konačno deli grad – i postavlja Miju i Elenu na suprotstavljene strane. Podozriva prema Miji i njenim pobudama, Elena odlučuje da otkrije Mijinu prošlost. Ali, njena će opsednutost imati neočekivane i razorne posledice.

Selest Ing je odrasla u Pitsburgu u američkoj državi Pensilvanija u porodici naučnika. Pohađala je Harvard i Univerzitet Mičigen. Njen prvi roman "Sve što ti nikad nisam rekla" bio je bestseler Njujork Tajmsa i Amazonova knjiga 2014. godine. Roman "Na sve strane mali požari" objavljen je 2017, dobio je nekoliko književnih nagrada, proglašen je romanom godine na sajtu amazon.com i po njemu je Hulu snimio televizijsku seriju.

Knjigu "Na sve strane mali požari" možete pronaći od srede 5. juna u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Izvor: Promo
Foto: Laguna/Promo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.