Otvorena izložba "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet" u centru Popinaca

Izložba "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet" otvorena je juče u okviru manifestacije Popinačko kulturno leto. Ovo je drugo otvaranje izložbe, a prvi put da je postavka predstavljena u Popincima.

Posetioci opštine Pećinci biće u prilici, narednih deset dana, da obiđu izlozbu i informišu se o životu osoba iz celog sveta, koje su, uprkos ozbiljnim hendikepima, uspele da istraju u svojim idejama i naumima.

Izložbu u Popincima otvorio je Nenad Nerić, državni sekretar Ministarstva za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, a posetiocima se obratila i Biljana Jovičić, direktorka Centra za socijalni rad opštine Pećinci, koja je istakla da joj je veliko zadovoljstvo i čast što izložba gostuje upravo u ovoj vojvođanskoj opštini.

Projekat "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet" sprovodi kompanija Color Media Communications u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vladinom Kancelarijom za ljudska i manjinska prava, Apatinskom pivarom i ambasadama stranih država u Beogradu, kako bi tokom ove godine predstavila priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz celog sveta.

Podsećamo da je prvo svečano otvaranje izložbe održano 4. jula u Novom Sadu, čijoj važnosti je doprineo i ministar Zoran Đorđević. Ministar je prilikom otvaranja najavio da će izložba tokom tekuće godine gostovati u čak šest gradova širom Srbije.

Pogledajte još