BUDITE OPREZNI: Zašto partneru ne treba često govoriti da ga volite?

Nema ništa pogrešno u izražavanju emocija, ali eksperti upozoravaju da ipak treba biti oprezan.

Stručnjaci za govor tela i društveno ponašanje otkrili su da kada upotrebljavamo reči "volim te" suviše često izlažemo i sebe i naš odnos riziku.

- Mislim da ljudi prečesto koriste reči "volim te". To je postalo skoro pa uzrečica koja se olako izgovara, što je i donekle u redu. Ta izjava čini da se ceo svet oseća divno, ali može da vas dovede u neku hladnu situaciju sa osobom u koju ste stvarno zaljubljeni. Često ste bili u vezama u kojima ste govorili partnerima da ih volite i sada ne znate da li je to što osećate ljubav ili ne - rekla je Džudi Džejms ekspert za govor tela.

Nije samo reč "ljubav" u prevelikoj upotrebi. Postoje i neki drugi izrazi koji takođe mogu da budu škakljivi. To je problem kod emocija i njihove preterane ekspresije i pokazivanja. Do zasićenja ovih emocija i preterane upotrebe reči doveli su i mnogi rijaliti programi u kojima se učesnici zaljubljuju jedni u druge u roku od dan ili dva, pa izjave ljubavi više nemaju onu staru snagu i draž.

- Reči i govor tela izražavaju emociju pre nego je onaj ko je pokazuje i zaista i oseti, a tada stvari počinju da idu nizbrdo - dodala je ona.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još