Andželina Džoli želi da razjasni nesporazume

SARAJEVO, 15. oktobra 2010. (Beta) - Holivudska glumica Andželina Džoli izrazila je želju da se sastane sa žrtvama silovanja tokom rata u BiH i "razjasni nesporazume" koji su naveli vlasti u Sarajevu da joj ponište dozvolu za snimanje rediteljskog prvenca u toj zemlji.

"Nadam se da će ljudi odložiti donošenje suda dok ne vide film", navela je glumica u petak u saopštenju koje prenose svetske agencije. Glumica je navela da bi bilo šteta da je "nefer pritisak zasnovan na pogrešnim informacijama" spreči da snima film u Bosni. "Izabrala sam da snimim film o toj oblasti i tom trenutnu u istoriji i kako bih podsetila ljude na nešto što se dogodilo ne tako davno i da skrenem pažnju na preživele", navela je.

Andželina Džoli je navela i da ima puno poštovanja za rad Udruženja žrtava rata iz BiH i da bi "volela da dobije priliku da razgovara sa njima kako bi lično razjasnila bilo kakve nesporazume" o njenom filmu. Ministar kulture Federacije BiH Gavrilo Grahovac doneo je u sredu odluku o zabrani snimanja filma Andželine Džoli na području Sarajeva. Grahovac je odlučio da poništi dozvolu za snimanje filma, nakon što se sastao sa predstavnicama Udruženja žrtava rata iz BiH. One su Grahovcu rekle da imaju saznanja da se u scenariju filma radi o ljubavi između silovane žene muslimanke i njenog silovatelja Srbina, u kojeg se ona kasnije zaljubljuje.

Pogledajte još