Dobra ponuda Udruženja banja

Prvi dan Sajma turizma, koji danas počinje u Novom Sadu po 40. put, posvećen je banjskim i klimatskim mestima, kao najvažnijem turističkom potencijalu Srbije. Udruženje banja i klimatskih mesta predstaviće 31 banju, četiri planinska centra, 13 turističkih organizacija, sedam hotela, tri vile i pansiona. Izlagači će predstaviti cenovnike za zimsku sezonu, novogodišnje praznike, zimski raspust, a za rezervacije u toku sajma biće odobravani određeni popusti. 

Na Sajmu će biti predstavljeni i novi medicinski programi u oblasti prevencije, lečenja i rehabilitacije koji se primenjuju u banjama i klimatskim centrima, kao i relaksacioni (velnes) programi. Sve popularnije velenes programe ponudiće Vrnjačka Banja, Niška Banja, Kanjiža, Koviljača i Ribarska banja. Nekoliko banja nastupiće zajedno pod nazivom „Banje južne Srbije“, a preko ponude turističkih organizacija predstaviće se i banje u razvoju − Banja Badanja, Radaljska, Jošanička i Ovčar Banja. Sve atraktivnija za turiste postaje i Banja Koviljača koja je dosta uradila na svojoj modernizaciji i dobila sertifikat ISO 2001/2000, koji imaju i Kaniža i Ivanjica, kao i Prolom banja i Lukovska koje su dobile sertifikat HACCP. 

Pored banja, biće predstavljeni kulturno−istorijski, manifestacioni i seoski potencijali za razvoj turizma. Prvi put na sajmu će biti predstavljena turistička ponuda i potencijali Stare planine, Rtnja, arheološki lokalitet „Romulijana“, kao i ponuda turističkih organizacija zapadne Srbije. U okviru Sajma biće održana i promocija versko−pokloničkog turizma kroz nastup pet verskih konfesija, koje će predstaviti lepote i bogatstva verskih objekata. Na sajmu, koji će trajati do 12. oktobra, biće organizovan i Gastro festival, u okviru kojeg će se takmičiti srednje kuvarske škole, restorani i ustanove. („Tanjug“-„Pregled“)

Pogledajte još