Henkel Srbija nastavlja da ulaže u razvoj poslovanja i zajednicu: Otvorena nova fabrika u Kruševcu i najavljena još jedna CSR kampanja sa kompanijom Delez Srbija

Kompanije Henkel i Delez Srbija podržale su program Crvenog krsta zahvaljujući kojem će socijalno ugroženoj deci biti omogućeno da ove godine odu na zimovanje i raspust provedu u prirodi. Zahvaljujući ovim kompanijama, svi potrošači imaće priliku da podrže akciju pod nazivom "Za dečiju igru na svežem planinskom vazduhu" i kupovinom Merix proizvoda u Maxi, Tempo i Shop&Go radnjama, doniraju 10 dinara Crvenom krstu Srbije.

Generalni direktor sektora Deterdženti i kućna hemija Đorđe Popović, istakao je da je kompanija Henkel sa velikim zadovoljstvom podržala pomenuti projekat podrške Crvenom krstu.

- Veoma nam je drago što možemo da podržimo Crveni krst Srbije u njihovom radu i što zajedno sa našim partnerima i potrošačima možemo da pomognemo odlazak dece na zimovanje i na taj način im ulepšamo odrastanje. Kompanija Delez je partner sa kojim delimo iste vrednosti i želju da, pored uspešnog poslovanja, pomognemo društvu u kojem živimo, što smo do sada činili brojnim zajedničkim akcijama kojih će sigurno biti i u budućnosti.

- Kao kompanija koja je strateški opredeljena i usmerena na pružanje podrške lokalnoj zajednici, posebno zadovoljstvo i radost nam pričinjavaju humanitarne akcije namenjene najmlađima.Lepota ove inicijative ogleda se i u tome što je realizujemo sa našim dugogodišnjim partnerom - kompanijom Henkel i što smo opet u prilici da zajedno podržimo rad Crvenog krsta Srbije - rekla je Milica Popović, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija.

Član UO Crvenog krsta Srbije i sekretar Crvenog krsta Čukarica Zvezdan Bradić izrazio je zahvalnost kompanijama na pokazanoj spremnosti da pruže pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

- Henkel i Delez pokrenuli su akciju za oporavak dece sa smetnjama u razvoju i socijalno ugrožene dece, zahvaljujući kojoj ćedeci iz navedenih kategorija biti omogućeno zimovanje. Radujemo se saradnji sa pomenutim kompanijama i u narednim godinama, budući da su pokazale društvenu odgovornost u praksi i postale primer za druge kompanije širom Srbije - dodao je Bradić.

Ispred kompanije Henkel obratio se i direktor fabrike u Kruševcu Dušan Antonijević, koji se osvrnuo na njeno uspešno poslovanje u tekućoj godini.

- Ove godine, kada obeležavamo 180 godina od osnivanja Merime, u Kruševcu smo proširili naš proizvodni kapacitet za deterdžente i kućnu hemiju investicijom većom od 30 miliona evra - rekao je Antonijević. On je istakao da se Henkelova fabrika za deterdžente i kućnu hemiju u Kruševcu nalazi među najboljim fabrikama Henkel sistema.

- Zahvaljujući izuzetno posvećenom i profesionalnom radu zaposlenih, u mogućnosti smo da brzo i stručno ispunimo zahteve dinamičnog tržišta i ponudimo rešenja koja su neophodna. Narednih godina nameravamo da nastavimo kontinuirane investicije u nove tehnologije i proširenje proizvodnih kapaciteta u Kruševcu.

On je ukazao i da je kompanija Henkel Srbija do sada investirala više od 200 miliona evra u tržište, a da se u 2019. godini našla na listi top 10 izvoznih kompanija iz Srbije, zahvaljujući izvozu koji ostvaruje iz Kruševca plasirajući svoje proizvode direktno na više od 30 tržišta zemalja širom sveta.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još