ISTORIJSKI USPEH SRPSKE MODE: Suzana Perić nagrađena u Milanu

Srpska moda doživela je najveći uspeh u svetskoj prestonici mode – Milanu, u u svojoj istoriji. Kao pobednica u kategoriji "Winner for Mad Mood" na "Serbia Fashion Week-u", dizajnerka Suzana Perić svoju novu kolekciju premijerno je predstavila 19. septembra na platformi "Mad Mood" na "Milano Fashion Week-u". Predstavljanje kolekcije "La Perla Bianca" uz hitove koje je uživo izvodila specijalna gošća, džez pevačica Lena Kovačević, izazvalo je neverovatnu pažnju medija. Srpskoj kreatorki podršku iz prvih redova pružili su njen kolega Saša Milojković, prvak "Formule 3" Paolo Brajnik, konzul Srbije u Milanu Radmila Selaković, direktorka sektora za preduzetništvo PKS Branislava Simanić, voditeljka Nikolina Pišek, stilista i voditelj Filip Maksimović, Elma Zukorlić, Marko Nikolić i mnogi drugi.

Uspeh koji je ovom revijom Suzana Perić doživela nastavljen je i naredne večeri na svečanosti povodom dodele nagrada, kada je srpskoj kreatorki dodeljeno prestižno prizanje za najboljeg internacionalnog dizajnera "Miglior Designer Internazionale".

Ovo je prvi put da neki srpski modni dizajner dobije ovako značajno priznanje na platformi "Mad Mood" na "Milano Fashion Week-u". Suzani Perić nagradu je uručila jedna od najpopularnijih italijanskih voditeljki i glumica Valeria Marini.

- Veoma sam počastvovana i zahvalna Milanu na ovom priznanju. Ovo je velika stvar za srpsku modu. Srećna sam što su se u Milanu mogle čuti ovacije upućene Srbiji, a organizatorima sam zahvalna na dočeku koji su nam priredili, kao i "Serbia Fashion Week-u" zahvaljujući kom sam imala reviju u Milanu. Raduje me da je bilo značajnih kontakata i aktivnosti u kojima smo promovisali i turizam Srbije - rekla je Suzana Perić kojoj je na nagradi čestitala i Luna Berluskoni, sestra bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

Nakon ove svečanosti, Suzana Perić priredila je glamurozni after party u prestižnom "Carlton Hotel Baglioni". Uz goste iz Srbije i pripadnike italijanskog džet seta, uticajne influenserke Guendalina Canesa, Margherita Zanata i Martina Nasoni koje su bile u Perićkinim kreacijama, na ovom pratiju uživali su i predstavnici nacionalne kompanije "Air Serbia", koja je kao i Campari podržala njenu reviju u Milanu.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još